23.03.2016

ZAPISI JEDNOG SVEĆENIKA U DIGITALNOM IZDANJU

Na portalu Digitalne-knjige objavljena je knjiga velikogoričkog župnika Dragutina Kujavca "Zapisi jednog svećenika". "Papirnato" izdanje objavljeno je 2015. i doživjelo je vrlo lijep prijam kod čitatelja. Nakon knjige pjesama Slavice Sarkotić "Turopolska rapsodija", ovo je drugo izdanje neke knjige Biblioteke "Albatros" koje se može besplatno preuzeti OVDJE. Knjiga se može preuzeti u dva formata: .exe /za čitanje na ekranu kompjutora/ i .epub /za mobitele i tablete/.


U knjizi je sakupljeno 50 članaka objavljenih u „Navještenju“, glasilu velikogoričkih župa.
– Tekstovi su prikladnog nabožnog karaktera, upućeni vjernicima i posvećeni vjerskim temama. Međutim, oni uz religioznu edukaciju posjeduju literarnu živost s mnogo slikovitih zapažanja i duhovitih detalja zbog čega zavređuju biti objavljeni u posebnoj knjizi, gdje će njihova vjerska, ali i literarna vrijednost doći do punog izražaja – navodi urednik knjige Miljenko Muršić.


U turopoljskoj tradiciji nabožna literatura ima značajno mjesto, a na stanovit način ta tradicija živi u suvremenom pisanju upravo kroz ovakve prigodne napise u vjerskim novinama koji su sada objedinjeni u jednom djelu.