ROKMEEWAU

SUBOTA, 18. 10.
dvorana Galženica
18 sati

ROKMEEWAU
premijera
vlastita produkcija Scene Gorica

režija: autorski projekt
glumačka podjela: Berislav Tomičić (svinja), Igor Baksa (pas), Jasmina Pralija (ovca)
glazba: Igor Baksa
scenografija i kostimi: Dunja Niemčić

Posvećenost čovjeku, prirodi i težnji za unutarnjim propitkivanjem bitka, odgovori su koje nudi ova predstava. Tri prijatelja. Pas, Ovca i Prase u potrazi su za Mjesecom. Pas ne može zavijati ako nema Mjeseca i doista je nesretan jer ga sam ne može pronaći, a njegova dva vjerna prijatelja rade sve kako bi mu pomogla na tom putu. Oni ne razumiju jedni drugi jer ne govore isti jezik...

Predstava, namijenjena djeci starijoj od četiri godine, nastala je u produkciji Scene Gorica pod vodstvom umjetničke voditeljice Ines Bojanić, a glavne će uloge odigrati sami autori projekta: Berislav Tomičić, Jasmina Pralija i Igor Baksa.

“Rokmeewau” predstava je o tri životinjska prijatelja. Pas, Ovca i Prase u potrazi su za Mjesecom. Pas ne može zavijati ako nema Mjeseca i doista je nesretan jer ga sam ne može pronaći, a njegova dva vjerna prijatelja rade sve kako bi mu pomogla na tom putu. Oni ne razumiju jedni druge jer ne govore istim jezikom. Put je neizvjestan, ima neograničeno puno prepreka, ponekad ih naši junaci postavljaju i sami jer su vođeni samo svojim instinktima. Nagrada u toj potrazi nije ni pronađeni Mjesec, ni spoznaja da je došao kraj napornog puta nego neobično prijateljstvo životinja koje manama i vrlinama uvelike nalikuju na ljude. Poruka je jednostavna i duboka: bez obzira tko si, od kuda dolaziš i kakvo nasljeđe imaš, ako si otvorena srca, onda su ti svi putevi otvoreni.

Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Dunja Niemčić, voditelj radionice klauna Stojan Matavulj, autor glazbe Igor Baksa, a oblikovatelj svjetla je Damir Sirotić.


29.09.2014 ROKMEEWAU
14.06.2017 NEMA PROGRAMA
18.05.2017 MODERNO DOBA
18.05.2017 POLITIČAR
18.05.2017 PJEVA MI SE PJESMA
18.05.2017 SAMO JEDNA ŽENA
18.05.2017 GRGA ČVARAK