MARATONCI TRČE POČASNI KRUG

PETAK, 5. 2. 2016.
Dvorana Gorica
20 sati

MARATONCI TRČE POČASNI KRUG
Predstava Satiričkog kazališta "Kerempuh"
Dušan Kovačević
Režija: Iva Milošević
Glume: Vilim Matula,  Elizabeta Kukić, Nikša Butijer, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Maja Posavec, Tarik Filipović,  Filip Detelić,  Mia Anočić-Valentić, Ivan Đuručić

Ovaj kultni naslov trenutno je jedno od najzanimljivijih i najtraženijih redateljskih imena u regiji. Ova priča kontinuirano stječe nove  obožavatelje. Izvrsni dijalozi, fantastični likovi i svakako začudan zaplet u kojem se ismijava smrt i lažni moral.
Priča je to o „najstarijoj balkanskoj obitelji“; toliko staroj da joj ni smrt ne može ništa - prema riječima samog autora.
Ono što nije rekao jest to da je posrijedi ubitačna kritika srpskog mentaliteta, balkanskog mentaliteta, vječno pokvarene vlasti i vječno surovog patrijarhata. Topalovići su utjelovljeno zlo, bezbrižno i okrutno, simbol krvavog muškog svijeta i korumpiranog društva. Oni su, prije svega, nekažnjeni ubojice koji jedino mogu stradati ako popuste u slozi. Žene tretiraju otprilike kao isilovci: upotrijebi i baci, u zemlju. Kovačević ispisuje opaku satiru srpskog društva, baštineći i Nušića i Steriju, a struktura komada otkriva da je usvojio i glavne dramske novine s početka 20. stoljeća.


22.12.2015 metODA ZA BRAK
30.11.2015 RODA I LISAC
14.06.2017 NEMA PROGRAMA
18.05.2017 MODERNO DOBA
18.05.2017 POLITIČAR
18.05.2017 PJEVA MI SE PJESMA