NAS DVA I JA

PONEDJELJAK, 14. 3. 2016.
Dvorana Gorica
20 sati

NAS DVA I JA
Koprodukcija Teatra EXIT i Ludens Teatra
Autorski projekt: Saša Anočić
glume: Živko Anočić, Ivana Rushaidat/Amanda Prenkaj, Saša Anočić, Matija Antolić

"Maša živi u Hrvatskoj s roditeljima i djedom koji ne provode puno vremena s njom te je često prepuštena sama sebi, dok Idrizi živi sam u Americi gdje radi kao čistač i jedini mu je prijatelj gluhoslijepa stara susjeda. Prvih 50 minuta predstave paralelno pratimo njihove odvojene priče, svjedočimo njihovoj tužnoj svakodnevici u kojoj su veoma usamljeni. Njihove se priče povežu kada Maša pronađe Idrizijevu adresu na papiru u maminom ormaru i odluči mu poslati pismo. Drugi se dio predstave vrti oko njihovog dopisivanja, a jedno su u drugome pronašli utjehu i blisku osobu za razgovor koja im je toliko nedostajala u njihovoj životnoj okolini." (ziher.hr)

Predstava „Nas dva i ja“ rađena je po ideji jednog crtanog filma o bezuvjetnom prijateljstvu. Gledajući ga, autor je iz sjećanja probudio jednu priču koja mu se dogodila prije dosta godina. Sjedio je za svojim stolom ispod prozora i pisao. U dvorištu su se igrala dva bića, labrador Bobica i mačak invalid Bibica. Igrali su se i čuvali jedno drugo gotovo 10 godina. Uginuli su jedan za drugim jer jednostavno nisu mogli jedno bez drugoga. Možda zbog toga što su njih dvoje bili zapravo – jedno.

Kroz predstavu provlače se naravno i mnoga druga, također života vrijedna, pitanja: ljubav, prijateljstvo, laž, sloboda, različitost, istinitost, primitivizam, voajerizam, krađa, prostodušje. Naime u životu zna biti toliko teško da je samo herojstvo preživjeti dan, a nekad je toliko lako da od sreće i ljubavi možemo sve.


25.01.2016 LUTKA
22.12.2015 metODA ZA BRAK
14.06.2017 NEMA PROGRAMA
18.05.2017 MODERNO DOBA
18.05.2017 POLITIČAR
18.05.2017 PJEVA MI SE PJESMA