05.04.2012

PINOKIO na Vukovarskom lutkarskom proljeću i Malom BOK-u

Nastup predstave PINOKIO na XVII. Vukovarskom lutkarskom proljeću bio je uspješan i na svoj način fantastičan. U 3 dana (od 28-30. ožujka) izveli smo čak osam predstava u 5 mjesta (Vukovar 2 predstave, Vinkovci 3, Bošnjaci, Orašje, Nuštar). Dječja publika je izvrsno primila predstavu, s pažnjom su je pratili i reagirali sa smijehom i pljeskom. Dvorane su bile prepune. To je potaknulo glumce da daju sve od sebe. U Orašju djeca nisu pustila glumce da odu, tražili su autograme, a i drugdje je bila lijepa atmosfera.   

pouvg2.jpg

Ovo je prvi nastup Scene Gorica na Vukovarskom proljeću. Vjerujemo da ćemo postati redoviti sudionici na ovom festivalu koji je nazvan po gradu-heroju i da će naš nastup prerasti u tradiciju.  Inače, nastupilo je 12 kazališta  i izvedeno je osamdesetak predstava u 14 mjesta Vukovarsko-srijemske županije.  

Uspješan je bio i nastup na Malom BOK-u u Bjelovaru, gdje smo se također prvi put predstavili.  Izveli smo 3 predstave i isto smo lijepo primljeni. Nastup na festivalima i predstavljanje predstava u drugim gradovima važan je dio nastojanja Scene Gorica. Do sada smo se s PINOKIJEM predstavili u Čakovcu, Rijeci, Karlovcu, Vukovaru, očekujemo poziv u Ogulin (Ogulinski festival bajke), ali na još neke prestižne festivale. Očekujemo uskoro svečanu 50. -u izvedbu PINOKIJA, što je lijep jubilej.