Los Caballeros

PETAK, 5. 5.
Zagrebačka 37, ispred zgrade POU
20 sati


ZATVARANJE BRASS FESTIVALA
Los Caballeros

Los Caballeros (RH) – od 1998. godine i prvog koncerta u Kino klubu Zagreb, sastav Los Caballeros postao je ne samo vodeći hrvatski glasnogovornik mariachi glazbe, nego jedan od njezinih najuglednijih ambasadora izvan španjolskog govornog područja. Nastupali su s poznatim umjetnicima – Ramon Vargas, Mariachi Vargas de Tecalitlan, Mariachi de America i Placido Domingo, na pozornici Teatra Degollado u glavnom gradu mariachija – Guadalajare.


Los Caballerosi su se mariachi stilu približili osobinama najvećih umjetnika žanra: glazbenom spremom, dojmljivim izvedbama klasičnih pjesama, privlačnim grupnim nastupom u tipičnim traje de charro odorama koje ih ne čine instant Meksikancima iz površne predodžbe, nego nadopunjuju živopisnu emocionalnost njihovih izvedbi.


Od neformalnog uporišta u zagrebačkoj Mex Cantini do prestižnih hrvatskih i inozemnih kazališnih kuća i koncertnih dvorana, od klupske atrakcije do istaknutih sudionika velikog međunarodnog okupljališta Encuentro Internacional del Mariachi y la Charreria u srcu Jalisca, dvanaestorica Los Caballerosa stasali su u veliki mariachi orkestar iz male zemlje u kojoj kaktus ne raste.