01.09.2011

Ljetopis Grada Velika Gorica

Ljetopis Grada Velike Gorice je časopis koji od 2004. izlazi jedanput godišnje i objavljuje priloge suradnika sa svih područja života našega Grada: kulture, znanosti i umjetnosti, prosvjete, baštine, školstva, gospodarstva, vjerskog života, sporta, zabave, prošlosti i sadašnjosti... Do sada je izašlo 12 brojeva, što znači da je Ljetopis zaživio.

U pojedinom broju je dvjestopedesetak stranica, trideset-četrdeset priloga, isto toliko autora, obilje fotografija; kad se zbroji svih 12 dosad izašlih brojeva to je impozantna količina i kvaliteta autora, tema, ilustracija: dvije i pol tisuće stranica, tristopedeset priloga, tisuće fotografija... Svojevrsna enciklopedija turopoljskog kraja!

U Ljetopisu se obrađuju teme vezane uz velikogorički zavičaj, ali ne lokalno ograničeno, nego otvoreno prema različitostima suvremenog svijeta.

Časopis je otvoren prema suradnji svakoga tko ima nešto vrijedno reći o našem kraju. Bit će kvalitetan i životan jedino uza suradnju što većeg broja suradnika. Stoga je poziv na suradnju stalno otvoren, kako iskusnim autorima, tako i onima koji se prvi put javljaju sa svojim pokušajima. 
 
Autori temu svog priloga za Ljetopis za tekuću godinu predlažu i teme se prihvaćaju do 1. listopada, gotove rukopise treba predati do 15. studenoga, a Ljetopis izlazi početkom sljedeće godine.