03.05.2017

Mini ludi labos - svibanj i lipanj 2017.

Mini ludi labos podrazumijeva program edukativnih radionica za popularizaciju prirodnih znanosti. Riječ je o znanstvenim radionicama koje su osmišljene s namjerom da zainteresiraju djecu predškolskog uzrasta (4-6 g.) za sve što se oko njih događa. Cilj je pomoći djeci da nauče promatrati i razumjeti svijet oko sebe i pri tome se zabavljati.

Način rada

Voditeljica i djeca korak po korak izvode pokus  koji navodi na određeno opažanje. Nakon što se dogodi reakcija i ostvari cilj pokusa, raspravlja se o tome što se dogodilo i zašto.

Djecu se potiče da razmišljaju i iznesu svoje opažanje. Vodi se kratka diskusija. Voditeljica objašnjava bitne činjenice vezane uz pokus. Tako djeca čuju objašnjenje i uče pojmove i zakonitosti iz prirodnih znanosti na njima razumljiv način. Na taj način proširuju svoje iskustvo i uče o pojavama i svijetu oko sebe, a sve to na zabavan način.

Autorica i voditeljica programa je mr.sc. Nikolina Bošnjak, dipl. ing., edukatorica i  znanstvenica s desetogodišnjim iskustvom u vođenju radionica za djecu.

Radionice će se odvijati subotom.
Cijena radionice Trajanje (45 min) je 70,00 kn, a uplata se vrši na info putu Učilišta.
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na 6259 800 ili 098 316419.

Plan radionica za svibanj i lipanj 2017.

- 6. 5. – pokusi iz kuhinjskog ormarića, učenje o svojstvima tvari koristeći jestive namirnice (mlijeko, sol, šećer, ocat…).

- 13. 5. – Lava lampe – izrađivanje lava lampe i učenje o gustoći tvari pomoću pokusa.

- 20. 5. – Tornado u boci i kišni oblaci – vremenske pojave i pokusi koji oponašaju kako nastaju.

- 27. 5. – Erupcije – erupcija ima raznih, sporih, brzih. Proizvode plinove, pjenu, mjehuriće... Uči se o erupcijama kroz pokuse.

- 3. 6. – Vjetrenjače – tema radionice je snaga vjetra. Uči se o zraku i vjetru, a izrađuje se vjetrenjača.

- 10. 6.- Vulkani i potresi – uči se o zemljinoj kori, vulkanskoj erupciji, oponaša se nastajanje potresa.