28.10.2011

Život u kazalištu

Vlastita produkcija Scene Gorica i ZKL-a Zagreb. 
Autor: David Mamet. 
Režija: Franka Perković. 
Glume: Pero Juričić i Filip Juričić.

„Priča o glumcima, o generacijama i njihovu odnosu. Stariji glumac, uzor i učitelj mladom, slabi, vrijeme ga je pregazilo, potrošilo, a teško podnosi svoj pad. Mladi napreduje i sve se manje oslanja na starijeg kolegu. Njihov se odnos mijenja i pokazuje okrutnost smjene generacija. Filigranski ispričana priča, puna kazališnih pikanterija – za gledatelje koji voajerski vole zavirit iza scene. Priča s komičnim i dramskim trenucima čovjekove i glumačke sudbine. Hit-predstava u Londonu i na brojnim svjetskim pozornicama. Povratak dobrom starom kazalištu!“

Ovom predstavom naš poznati glumac Pero Juričić obilježava 40-tu obljetnicu svoga rada! Za glumačkog partnera odabrao je svog sina Filipa Juričića. Ovakav izbor - dva glumca različitih generacija, otac i sin, oba snažne i jedinstvene kazališne ličnosti – daje naročit teatarski rezultat. 

Predstava ima svoju „velikogoričku“ primjesu: Filipa Juričića znamo po ulozi sina u našoj predstavi „Šuma Striborova“, a redateljica Franka Perković dio života živjela je u Velikoj Gorici.