01.10.2011

Život, dragi život…

Koprodukcija Atelier Chorégraphique - Zagreb i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

 Glazba: Alexander Balanescu i Balanescu Kvartet;
 koreografija i režija: Mark Boldin;
 scenografija: Vesna Režič;
 kostimografija: Petra Dančević;
 dizajner svijetla: Saša Fistrić;
 video i film: Vladimir Končar;
 plesači: Maša Kolar, Sabrina Feichter, Ludwig Jerkander, Mark Boldin.

"Život, dragi život…" je pismo životu napisano od sudionika predstave inspiriranih glasom i porukom pjesama u interpretaciji Marie Tanase, rumunjske etno-folk pjevačice. To je ujedno i naslov pjesme koja u sebi odražava tužno prihvaćanje neizbježne prolaznosti života, misli toliko postojane u tradiciji Rumunjskog naroda. Predstava se nadovezuje na tugu i nostalgiju izraženu kroz glazbu i zvuk violine kao što se i sama glazba Alexandera Balanescua nadovezuje na riječi i glas Marie Tanase. 

U pozadini utjecaja rumunjske, istočno europske, balkanske, pa čak i romske glazbe, predstava pruža publici drugačiju dimenziju ljudskih želja. To je plesna poezija za četvero plesača, jednog glumca i jednog dječaka violinistu. Koreografski jezik je suvremen, vizualni identitet definiran kombiniranim radom autorskog tima, stvarajući tako multimedijalni performance s namjerom pobuđivanja osjećaja u publici. 

˝Život, dragi život…˝ je predstava koja otkriva svijet uspomena, nostalgiju prošlih vremena, ali ujedno i svijet snova, želja i patnji. Dječak zaspi na ulici, a likovi u dječakovim snovima su njegova stvarna, kao i zamišljena obitelj. Dječakovi snovi interpretiraju se plesnim pokretom i multimedijalnim projekcijama.