01.10.2011

Ljubavna pisma

 Glume: Ana Karić i Boris Buzančić;
 scenograf: Rene Gjurasin;
 kostimograf: Oliver Jularić;
 dizajner svjetla: Nikša Mrkonjić.

Ljubavna pisma A.R. Gurneya je drama čija se radnja usredotočuje na samo dva lika, Melissu Gardner i Andrewa Makepiecea Ladda III. Čitajući pisma koja su jedno drugom slali od djetinjstva pa sve do poodmakle životne dobi, opisujući u njima sve svoje strahove, razmišljanja i nadanja, sve svoje pobjede i razočaranja, oni tek na kraju shvaćaju da su ta pisma, koja su jedno drugome pisali cijeli život, u stvari bila ljubavna pisma. 

Drama je prvi puta izvedena 1988. godine. Od prvog postavljanja drame na Broadwayu do danas u njoj su glumila mnoga poznata glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Elizabeth Taylor, Christophera Reevea, Christophera Walkena, Sissy Spacek, Mela Gibsona, Sigourney Weaver i mnogih drugih. Tekst je bio nominiran za Pulitzerovu nagradu. 

U predstavi Scene Gorica igraju Ana Karić i Boris Buzančić. Nih dvoje su zajedno glumili u brojnim filmovima i TV dramama te odigrali preko 500 kazališnih predstava (U mom ili u tvom stanu, Kad mačke odu, Whisky za troje…).

ljubavnapisam2.jpg