Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

HRABRI MORNAR (POPAJ)

Dvorana Gorica

HRABRI MORNAR (POPAJ)
Uzrast 3+

Predstava Kazališta Tvornica lutaka

Režija i scenarij (prema motivima e.c. Segar): Petra Radin
Glazba: Saša Miočić
Koreografija: Tihana Strmečki
Lutke i rekviziti: Patricio Alejandro Aguero Marino
Glume:
Popaj – Filip Detelić
Oliva – Petra Težak
Grubač, Pero Ždero – Mario Kovač

Popaj je lik iz Segarovog stripa i crtanog filma, mornar kojeg vole veliki i mali.

Nezaobilazan je dio djetinjstva današnjih roditelja, baka i djedova. Taj simpatični mornar sa sidrima istetoviranima na ogromnim podlakticama zahvaljujući špinatu stječe ogromnu snagu i bez ikakve muke pobjeđuje suparnika Grubača, koji pokušava osvojiti njegovu djevojku Olivu.

Jednog običnog jutra, Popaj odluči krenuti na brod, zaželio se samoće i otvorenog mora. Sa sobom vodi jedino Ćaknutu koku. Oliva, nezadovoljna jer opet ostaje sama na svjetioniku, potrpa cijeli ormar u svoj kufer i ubaci se na brod kao slijepa putnica. Međutim, nije jedina. Slijedi je Grubač, koji pošto poto želi da Oliva postane njegova djevojka. Otvoreno more, Grubač, Oliva, Ćaknuta koka i Popaj na brodu – dovoljno je za komediju. Ako još pridodamo oluju i nasukavanje na otoku koralja – Zlarinu, pokušaj Olive da natjera Popaja na vjenčanje, ljubomoru Grubača i uvijek gladnog Peru Žderu, zajamčena je dobra zabava, i malima i velikima.

Predstava "Hrabri mornar" na vrlo duhovit način približava djeci ljepotu hrvatskih otoka i u zimskom periodu, ali i neke vrijednosti i vrline kao što su skromnost, hrabrost i poštenje.

Vežite se i uletite u svijet bajke sa Tvornicom lutaka!

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Ulaznice u prodaji od 27. 9. 2020. 
Rezervacija ulaznica nije moguća za vrijeme trajanja epidemioloških mjera.

Info: 01 6259 800

Program