Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

ŠUMA STRIBOROVA

Dvorana Gorica

ŠUMA STRIBOROVA

Predstava Kazališta „Smješko“ prema istoimenoj pripovijetci Ivane Brlić Mažuranić

Režija: Swy Skup
Igraju: Helena Buljan, Hrvoje Zalar i Jelena Hadži-Manev

Predstava je namijenjena djeci vrtićkog i školskog uzrasta jer u njoj Domaći – ginjole cijelo vrijeme razveseljavaju baku, pa tako i cjelokupnu publiku. Trenutno je jedna od najgledanijih predstava za djecu.

...

Zašao neki momak u Šumu Striborovu i naišao na guju-djevojku, kojoj je radi zlobe u ustima ostao gujin jezik. On radi izvanjske ljepote je poveo kući, gdje je snaha zapovijedala, a starica, njegova majka, slušala je i izvršavala i nemoguće zapovijedi. Jednog dana pred njihovu kuću banula sirotica i baki poklonila suharke kao zahvalu što joj je okrpala pokidan rukav. Kad je baka prvi put potpalila suharke, iz njih su iskočili Domaći, patuljci koji su joj pomogli otkriti snahin jezik.

Međutim, i pored toga što se sam uvjerio, sin je majku potjerao od kuće. Baka i Domaći su se zatim obratili Striboru, šumskom starješini. On joj je ponudio sreću i mladost pod uvjetom da zaboravi sina. Baka je to odbila jer joj je bila milija njezina nevolja sa sinom nego sva sreća ovoga svijeta, a da sina mora zaboraviti.

 

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Info: 01 6259 800

 

 

Izdvojeno

VUK I SEDAM KOZLIĆA

VUK I SEDAM KOZLIĆA

16.09.2018.

Dvorana Gorica VUK I SEDAM KOZLIĆAUzrast 4+ Lutkarska scena " I. B. Mažuranić"  Redateljica: Ivana PerošGlazba: Mate ...

više

POKOPAJ ME NJEŽNO

POKOPAJ ME NJEŽNO

25.09.2018.

Dvorana Gorica POKOPAJ ME NJEŽNOTeatar Kerekesh Tekst i režija: Ljubomir KerekešIgraju: Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš,...

više