Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV

srijeda 17.03.2021. | 20:00 h

Dvorana Gorica

UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV
Predstava Teatra Rugantino

Tekst: Miloš Radović
Režija: Dario Harjaček
Glume: Jelena Miholjević i Dražen Čuček

“Uvijek će nam ostati ljubav” nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku.

Duhovit, ciničan i pronicljiv tekst Miloša Radovića koji se sjajno poigrava muško-ženskim odnosima, otvorio je prostor jednoj sumanutoj scenskoj igri u kojoj se dotiču sva ona ključna mjesta koja povezuju i razdvajaju bračne partnere - sve radosti, sve traume, sve nedoumice i neizbježni tektonski poremećaji koje brak nosi sa sobom.

S jedne strane autor stavlja inertnog, šarmantnog, neuhvatljivog sredovječnog sveučilišnog profesora Medu čija će pozicija biti vječito izbjegavanje odgovornosti i duboko cinično gledanje na sve što je ljudsko, dok mu s druge strane suprotstavlja veselu i prpošnu, životu i običajima bližu ženu - Jelenu koja zagazivši duboko u svoje četrdesete čvrsto odlučuje razbiti monotoniju njihove dugogodišnje veze brakom. Medu hvata paničan strah od promjena koje će uslijediti pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta koje su im preostale do potpisivanja bračnog ugovora. Tako su kazališnom čarolijom lica u komadu dobila mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.

Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Po prvi puta zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom.

Cijena ulaznice: 50,00 kn
Ulaznice u prodaji od 8. 3. 2021.

  • ONLINE
  • na blagajni Učilišta

Info: 01 6259 800

Program

GOSPOĐICA NEĆU

GOSPOĐICA NEĆU

07.03.2021.

Dvorana GoricaRasprodana oba terminaGOSPOĐICA NEĆUUzrast 4+Predstava GK - Scena „Gorica"Autor: Sunčana ŠkrinjarićRežija:...

više

AVIJONKO SE ŽENI (2)

AVIJONKO SE ŽENI (2)

21.03.2021.

Dvorana Gorica AVIJONKO SE ŽENIUzrast: 3+ Predstava Scene „Gorica“  Autor: Miljenko MuršićRežija: Frana Marija Vrankov...

više