Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

Biblioteka Albatros

U Biblioteci "Albatros" Odjela za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica objavljeno je više od sto naslova. Ruku na srce, lijep je to broj!

Knjige su raznovrsne – ima luksuznih monografija, znanstvenih i publicističkih djela, beletristike, slikovnica za djecu. Neke su knjige "lokalnog" značenja, posvećene velikogoričkom zavičaju, druge ciljaju na šire čitateljstvo, neke su knjige - čemu kriti - vrlo ambiciozne: žele se ugraditi u temelje hrvatske nacionalne kulture.

Naše će knjige imati smisla jedino ako budu čitane! Posvetite im svoje dragocjeno vrijeme - one to zavređuju. Možete ih posuditi u knjižnicama. Poneku knjigu, koja vam priraste srcu, kupite, imajte ju uza sebe. Knjige ipak nisu toliko skupe, koliko su korisne!

Literarno vrijedne i kvalitetno opremljene knjige predstavljaju najljepši poklon i samima sebi, ali i prijateljima, gostima ili poslovnim partnerima. Poklonite onima koje volite i cijenite dio Turopolja! Čekamo Te, čitatelju!

Knjige možete pogledati i kupiti u Učilištu, Zagrebačka 37.

 

LJETOPIS GRADA VELIKE GORICE 

Ljetopis Grada Velike Gorice je časopis koji od 2004. izlazi jedanput godišnje i objavljuje priloge suradnika sa svih područja života našega Grada: kulture, znanosti i umjetnosti, prosvjete, baštine, školstva, gospodarstva, vjerskog života, sporta, zabave, prošlosti i sadašnjosti...

U pojedinom broju je preko 200 stranica, trideset-četrdeset priloga, isto toliko autora, obilje fotografija; svojevrsna enciklopedija turopoljskog kraja!

U Ljetopisu se obrađuju teme vezane uz velikogorički zavičaj, ali ne lokalno ograničeno, nego otvoreno prema različitostima suvremenog svijeta.

Časopis je otvoren prema suradnji svakoga tko ima nešto vrijedno reći o našem kraju. Bit će kvalitetan i životan jedino uza suradnju što većeg broja suradnika. Stoga je poziv na suradnju stalno otvoren, kako iskusnim autorima, tako i onima koji se prvi put javljaju sa svojim pokušajima.

Prelistajte ogledni primjerak Ljetopisa 2016 u PDF formatu

Izdvojeno