Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

KONCERT GRADSKOG ZBORA "F. PL. LUČIĆ"

KONCERT GRADSKOG ZBORA "F. PL. LUČIĆ"

GRADSKI ZBOR "FRANJO PL. LUČIĆ"

Dvorana Galženica

Goričke večeri - ulaz besplatan

Tradicionalni završni koncert sezone

Organizator: Gradski zbor "Franjo pl. Lučić"

Gradski zbor „Franjo pl. Lučić“ mješoviti je zbor koji djeluje od 1997. godine. Njeguje klasičnu i tradicionalnu zborsku glazbu, znamenitih inozemnih i domaćih autora, te manje izvođena i pomalo zaboravljena djela svih glazbenih stilova i epoha. Prošle godine zbor je bilježio 20 godina od svog osnutka. U tom vremenu zbor je redovito održavao godišnje koncerte u Velikoj Gorici, nastupao u Zagrebu, Samoboru, Zaprešiću, Petrinji, Šibeniku, Zadru, Osijeku, Varaždinu, Koprivnici, Vukovaru, Đakovu i ostalim gradovima Hrvatske, a gotovo svake godine gostuje i u inozemstvu na raznim festivalima i natjecanjima: u Rimu, Pragu, Bratislavi, Budimpešti, Krakovu, Klagenfurtu, na kojima redovito bilježi uspjehe.

Posebno je vrijedno napomenuti sudjelovanje Gradskog zbora Franjo pl. Lučić na zborskoj olimpijadi u Grazu 2009. godine, gdje je u zahtjevnoj kategoriji sakralne glazbe osvojio srebrnu diplomu. Zbor je u dva navrata proglašen najboljim zborom Zagrebačke županije, a na Međunarodnim susretima pjevačkih zborova u Tuhelju i Karlovcu u sakralnoj kategoriji osvaja zlatno i srebrno odličje.

Ovaj koncert tradicionalni je poklon Gradu na kraju sezone.
Zbor broji 30-ak članova, umjetnička voditeljica je prof. Dubravka Veliki.

 

Izdvojeno

U RUJNU PONOVNO KONCERTI I IZLOŽBE

U RUJNU PONOVNO KONCERTI I IZLOŽBE

01.09.2018.

U rujnu ove godine nastavljamo s organizacijom kocerata i izložbi. Program će u drugoj polovici kolovoza biti dostupan ...

više