Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

LELA & JOE KAPLOWITZ

Dvorana Galženica

LELA & JOE KAPLOWITZ
Koncert

Sudjeluju: Lela & Joe Kaplowitz, velikogorička grupa "Sky Groove"

Lela & Joe Kaplowitz su američko-hrvatski jazz par koji zadnjih 10 godina obogaćuje hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj dinamični dvojac osvaja publiku svojim nekonformističkom pristupom glazbi i strašću koja prožima Joeovo brilijantno klavirsko umijeće i Lelinu izuzetnu vokalnu kvalitetu.

Lela Kaplowitz renomirana je vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Nastupala je u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem svijeta.

Joe Kaplowitz profesionalno se počinje baviti glazbom s petnaest godina u Washingtonu. Nakon toga svira s prepoznatljivim imenima američke blues i jazz scene kao što su: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Ralph Bowen, Sean Jones, Mark Rapp i drugi. Nakon 1999. Joe predvodi bendove koji nastupaju u klubovima Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues.

Godine 2006. seli se u Hrvatsku gdje nastupa s poznatim hrvatskim glazbenicama, Tamarom Obrovac i Josipom Lisac. Dobitnik je prestižne hrvatske nagrade Status za doprinos u glazbi 2013, a 2015. istu je nagradu dobio u kategoriji doprinosa u glazbi za umijeće sviranja klavira. Od 2014. redovni je član Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije za koji piše brojne aranžmane.

 Cijena ulaznice: 20,00 kn

 

Program

SAMOSTALNA IZLOŽBA DENISA BUTORCA ''15 do 19 ''

SAMOSTALNA IZLOŽBA DENISA BUTORCA ''15 do 19 ''

21.05.2021.

Galerija Galženica SAMOSTALNA IZLOŽBA DENISA BUTORCA ''15 do 19 '' Kustosica izložbe: Dunja Nekić Izložba ostaje otvo...

više

BEETHOVEN U VELIKOJ GORICI - KLAVIRSKI RECITAL

BEETHOVEN U VELIKOJ GORICI - KLAVIRSKI RECITAL

27.05.2021.

Dvorana Galženica BEETHOVEN U VELIKOJ GORICI - KLAVIRSKI RECITAL Koncertni ciklus povodom 250. obljetnice rođenja Ludw...

više