Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

MUZEJ ODBAČENIH PREDMETA - GORIČKE VEČERI 2022.

Galerija Galženica

GORIČKE VEČERI 2022. - ULAZ BESPLATAN

MUZEJ ODBAČENIH PREDMETA 
Izložba

Autorice: Irena Boćkai, Ana Katulić

Muzej odbačenih predmeta ponovno se na jedan dan otvara u Velikoj Gorici!
Priču o ovom putujućem projektu, održivom muzeju koji spaja kulturu i umjetnost s područjima ekološkog, društvenog djelovanja i novih tehnologija, tri godine kasnije, kroz novu izložbu i performans ispričat ćemo u Galeriji Galženica. Program će obuhvatiti rekapitulaciju svih posjetitelja, priča, gradova i predmeta, s naglaskom na utjecaj koji je projekt ostavio u lokalnoj zajednici. U posljednje tri godine Muzej je gostovao u Kninu, Krapini, Varaždinu, Puli, Pazinu, Ogulinu, na Zlarinu, u Zagrebu... Kroz njegov je fundus prošlo 100-tinjak predmeta, od kojih je većina sretno udomljena.

Ako imate predmet koji želite odbaciti donesite ga u Galeriju, od 10 do 15 sati, a u 20 sati otvaramo izložbu uz popratni performans te vas pozivamo na druženje i dijalog.

Muzej odbačenih predmeta interdisciplinarni je projekt velikogoričkog obrta Plartforma i udruge Trećeprostor iz Zagreba. Muzej je 2019. godine iz Velike Gorice krenuo na svoje putovanje po Hrvatskoj u svrhu promocije kulture i umjetnosti i održivog razvoja kroz zero waste koncept života s manje otpada.

 

Program

U RUJNU NASTAVLJAMO S KONCERTIMA I IZLOŽBAMA

U RUJNU NASTAVLJAMO S KONCERTIMA I IZLOŽBAMA

danas

U rujnu ove godine nastavljamo s organizacijom koncerata i izložba. Program će u drugoj polovici kolovoza biti dostupan ...

više