Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

VELIKOGORIČKI BRASS FESTIVAL - RECITAL OBITELJI FRIEDRICH

VELIKOGORIČKI BRASS FESTIVAL - RECITAL OBITELJI FRIEDRICH

Dvorana Galženica 

RECITAL OBITELJI FRIEDRICH
Koncert

Izvođači: Reinhold Friedrich – truba, David Friedrich – trombon, Eriko Takezawa – klavir 
Preludij koncertuCharles Reskin "Showdown at the Hoedown"
Luka Halužan i Patrik Palić – trube, Virna Kljaković - klavir(GU Elly Bašić)

Renomirani vrsni glazbenici Reinhold i David Friedrich te rođena Japanka Eriko Takezawa nastupit će drugi dan Velikogoričkog Brass festival. Na koncertu će nastupiti i počasni gost festivala, skladatelj Charles Reskin. Rođen u New Yorku, bio je solo trubač orkestra u Naplesu na Floridi. Trenutno je član Opernog orkestra i Floridskog klasičnog orkestra. Bavi se i pedagogijom te podučava trubu i komornu glazbu limenih puhača na Miami-Dade Collegeu u Miamiju.

Za ovogodišnji 13. Velikogorički brass festival, Charles Reskin je skladao Trio "Friedrichstrasse", skladbu posvećenu upravo festivalu, a po prvi puta će biti premijerno izvedena na ovome koncertu OBITELJI FRIEDRICH.

Luka Halužan i Patrik Palić učenici su GU Elly Bašić u Zagrebu, u klasi nastavnika Rudolfa Homena. Obojica su dobitnici Oskara znanja, a Luka je bio finalist Eurovizijskog natjecanja.
Virna Kljaković je mlada pijanistica koja je za vrijeme studija osvajala nagrade i usavršavala se kod istaknutih pedagoga. Danas gaji solističku i komornu karijeru, a kao profesor i klavirski suradnik radi na GU Elly Bašić.

PROGRAM KONCERTA: 

1. Frank Martin (1890. - 1974.): Ballade za trombon i klavir / for trombone and piano2. Carl Höhne (1871. - 1934.): Slawische Fantasie (1899) za trubu i klavir / for trumpet and piano

3. Charles Reskin (1946. - ): Trio „Friedrichstrasse“
Svjetska praizvedba / World premiere
4. George Bizet (1838. - 1875.): Carmen Fantasy (Arr. Frank Proto) za trubu i klavir / for trumpet and piano
5. Moritz Moszkowski (1856. - 1925.): Chanson Bohème l‘opera Carmen za klavir / for piano
6. Sergei Prokofieff (1891. - 1953.): Suite concertante from Romeo and Julia za trubu, trombon i klavir / for trumpet, trombone and piano (Arr. Steven Verhaert)

Ulaznica: 20,00 kn

Ulaznice u prodaji na dan koncerta od 19:00 h, 31. 5. u Domu kulture Galženica, Trg Stjepana Radića 5.

Izdvojeno

U RUJNU NASTAVLJAMO S KONCERTIMA I IZLOŽBAMA

U RUJNU NASTAVLJAMO S KONCERTIMA I IZLOŽBAMA

01.09.2019.

U rujnu ove godine nastavljamo s organizacijom koncerata i izložba. Program će u drugoj polovici kolovoza biti dostupan...

više