Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

ZATVARANJE VELIKOGORIČKOG BRASS FESTIVALA - KONCERT "FACE TO FACE"

ZATVARANJE VELIKOGORIČKOG BRASS FESTIVALA - KONCERT "FACE TO FACE"

Dvorana Galženica

Koncert "FACE TO FACE"

Izvođači: Fabrizio Bosso (truba) & Luciano Biondini (harmonika)  

Fabrizio Bosso je počeo svirati trubu sa samo 5 godina, a s 15 je završio konzervatorij  “Giuseppe Verdi” u Torinu. Od osvajanja nagrade “Top Jazz” 1999. godine za najboljeg mladog talenta nizao je uspjehe i nastupe. Godine 2002. snimio je prvi nosač zvuka, što mu je donijelo prestižna gostovanja i nove kontakte, a snimao je i za uglednu izdavačku kuću u području jazza "Blue Note".

Od početka karijere njeguje suradnju s eminentnim talijanskim i stranim jazz umjetnicima (Gianni Basso, Enrico Pieranunzi, Rosario Giuliani, Charlie Haden, Carla Bley). Godine 2007. za "Blue Note" snima svoj najvažniji CD s kvartetom i 13 gudača s važnim gostima (Stefano Di Battista, Bebo Ferra, Dianne Reeves and Sergio Cammariere).  Face to face i suradnju s Lucianom Biondiniem ostvario je 2012. Nastupa na svim značajnim festivalima jazza. 

Luciano Biondini talijanski je svirač harmonike, jedan od europskih virtuoza u domeni jazza, s korijenima u glazbi njegova Mediterana. Surađivao je s različitim vrhunskim umjetnicima kao što su: Gabriele Mirabassi, Fratelli Mancuso, Ivano Fossati, Samo Salamon i Rabih Abou-Khalil.

PROGRAM FESTIVALA:

1. Prendere o lasciare (L. Biondini)
2. Bringi (L. Biondini)
3. Ili Gattopardo (N. Rota)
4. Africa (F. Bosso)
5. The shadow of your smile (J. Mandel/F. Webster)
6. Prima del cuore (L. Biondini)
7. Ninna nanna (J. Brahms)
8. Rumba for Kampei (F. Bosso)
9. Choroso (L. Biondini)
10. Spirito libero (F. Bosso)

 

Izdvojeno

U RUJNU NASTAVLJAMO S KONCERTIMA I IZLOŽBAMA

U RUJNU NASTAVLJAMO S KONCERTIMA I IZLOŽBAMA

01.09.2019.

U rujnu ove godine nastavljamo s organizacijom koncerata i izložba. Program će u drugoj polovici kolovoza biti dostupan...

više