Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

BRUNO ŠIMLEŠA: (P)OSTATI ZDRAV

Vijećnica POUVG-a

(P)OSTATI ZDRAV – kako da srce i um postanu tvornica lijekova 
Predavanje i predstavljanje istoimene knjige

predavač: Bruno Šimleša, sociolog

Bruno Šimleša autor je 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Prijašnje knjige u kojima je fokus bio na odnosu prema sebi i ljubavi kao što su "Ljubavologija" i "Škola života" među najprodavanijim su knjigama u Hrvatskoj i regiji. (P)ostati zdrav njegova je prva knjiga s fokusom na zdravlje.
Tema nije odabrana slučajno jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima pa je dio tih iskustava prenio i u ovoj knjizi, ali se oslonio i na zaključke brojnih znanstvenih istraživanja koja dokazuju utjecaj uma na tijelo.
Udruga Sve za nju 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom.

Upravo ta iskustva i istraživanja predstavit će na predavanju.
Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića. Posebno su naglašena četiri faktora koji negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres. Koristeći primjere iz stvarnog života, kao i nalaze brojnih znanstvenih istraživanja, Šimleša želi ukazati da postoji most između znanosti i duhovnosti. 

Program

POETSKO-GLAZBENI RECITAL - GORIČKE VEČERI 2022.

POETSKO-GLAZBENI RECITAL - GORIČKE VEČERI 2022.

11.06.2022.

Dvorana Galženica GORIČKE VEČERI 2022. - ULAZ BESPLATAN POETSKO-GLAZBENI RECITAL SPARKProgram Udruge umjetnika SPARK Gos...

više