Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

Dodjela Književne nagrade Albatros za 2017. godinu

Dodjela Književne nagrade Albatros za 2017. godinu

Gradska vijećnica, I. kat POUVG

Dodjela Književne nagrade Albatros za 2017. godinu


Dobitnica Književna nagrada Albatros za 2017. godinu je Ana Pisac za dječji roman Detektivka Lisica: Pet europskih slučajeva".

Rođena je 1987. godine u Splitu. Osnovnu školu završila je 2002. u Kaštel Gomilici, Srednju strukovnu školu „Blaž Jurjev Trogiranin“ 2006. u Trogiru, a 2011. Filozofski fakultet u Splitu, stekavši zvanje magistre primarnog obrazovanja. Piše za djecu i odrasle. Neke od priča za odrasle objelodanila je u periodici i u zbornicima. Nagrađena je za priče Na svome mjestu (2014.) i Čudak (2015.). Kratke proze i igrokaze za djecu objavljuje u dječjim časopisima Smib i Prvi izbor. Stjecajem okolnosti istodobno s Nagradom „Albatros“ prihvaćena joj je i objavljena zbirka priča za djecu „Od Nove do Nove“ (Alfa, Zagreb, 2017.)

„Detektivka Lisica: Pet europskih slučajeva" svjež je i zanimljiv tekst, svojevrsni dječji krimić, u kojem se na originalan način poigrava žanrom detektivskog romana. Zgodne priče, blago humorno intonirane, razvedravaju čitatelja dječjoj percepciji primjerenim zapletima i obratima. Autorica nas sigurno vodi kroz zbivanja i dovodi do vrata kroz koja cijelo vrijeme diskretno dopire svjetlo razrješenja zagonetke, baš kako djeca vole. Usput se nenametljivo no literarno uvjerljivo ističe važnost prijateljstva, poštenja i ljubavi.“ (iz recenzije)

 

Izdvojeno

KIRGISTAN I USPON NA PIK LENIN

KIRGISTAN I USPON NA PIK LENIN

19.12.2017.

Gradska vijećnica KIRGISTAN I USPON NA PIK LENIN,predavanje Predavači: Tatjana i Matej Gjurković ULAZ BESPLATAN Tatj...

više