Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

IRAN U PREZENTU

utorak 30.11.2021. | 19:00 h

Vijećnica POUVG 

Ulaz besplatan 

IRAN U PREZENTU 
Putopisno predavanje i predstavljanje istoimene knjige 

Predavač: Ivan Đogić 

Ivan Đogić od siječnja 2018. živi i radi u Iranu kao konzultant na razvojnim projektima u turizmu i kao privatni turistički vodič za strane posjetitelje.  

Predavanjem i knjigom “Iran u prezentu” vodi nas na putovanje po prošlosti i sadašnjosti zemlje u kojoj je našao ljubav i koju danas smatra svojim domom.  
Ivan kaže: “Želio sam objasniti da je Iran tirkizan, a ne crn, da je riječ o fascinantnom povijesnom i kulturološkom nasljeđu, koje s velikim ponosom i dostojanstvom Iranci svakodnevno nose. A htio sam dati i protutežu nekim ustaljenim negativnim percepcijama Irana u zapadnim medijima. Ili barem objasniti neka pravila da zapadni čitatelj shvati pozadinu priče...'' 

Mala zanimljivost – Ivana i njegovu Faribu u svojem filmu “Ljubav oko svijeta” predstavili su Anđela i Davor Rostuhar kao jednog od brojnih parova koji su na vlastitom primjeru pokazali što ljubav znači u različitim društvenim zajednicama. 

 

Program

PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE

PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE

09.11.2021.

Vijećnica POUVG  PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE Putopisno predavanje i predstavljanje istoimene knjige  Predavač: Tomica Krist...

više