Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

MOJE GRČKO PUTOVANJE 2: SANTORINI I KEFALONIJA

MOJE GRČKO PUTOVANJE 2: SANTORINI I KEFALONIJA

Vijećnica POUVG-a

MOJE GRČKO PUTOVANJE 2: SANTORINI I KEFALONIJA 
Putopisno predavanje

Gost: Mira Pavlica-Stojčević

Idilični grčki otoci, rasuti po plavetnilu Jonskog, Egejskog i Sredozemnog mora, jedinstvena su čuda prirode. Na ovom predavanju Mira Pavlica Stojčević će nam kroz priču i fotografije predstaviti dva prava grčka bisera, njihove prirodne i kulturne ljepote, njihovu povijest... i vratiti nam sjećanje na ljeto.

Plavo-bijela bajka zvana Santorini poput magneta privlači turiste iz cijelog svijeta. Jedan je od najljepših grčkih otoka, mjesto jedne od najvećih zabilježenih erupcija u ljudskoj povijesti, tzv. minojske erupcije. Legenda pak govori da je na području današnjeg Santorinija bila smještena drevna Atlantida koju je uništila upravo erupcija vulkana.

Kefalonija je uvrštena u deset najljepših turističkih destinacija na svijetu, a Nicolas Cage i Penelope Cruz su ga pretvorili u kultni otok filmom Mandolina kapetana Corellija. Usprkos tome otok visokih gora, prostranih šuma, mirisnih nasada i najljepših mediteranskih plaža nikada nije uplovio u masovni turizam. Baš suprotno. Ostaje tradicionalan, s planinskim i primorskim selima gdje vrijeme kao da je stalo. Mnogi kažu da se tako kristalnu vodu i bijeli pijesak kao što je na obali Kefalonije teško može doživjeti drugdje.

 

Ulaz besplatan

Program

PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE

PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE

09.11.2021.

Vijećnica POUVG  PUTOVANJE U MEĐUZEMLJE Putopisno predavanje i predstavljanje istoimene knjige  Predavač: Tomica Krist...

više

IRAN U PREZENTU

IRAN U PREZENTU

30.11.2021.

Vijećnica POUVG  Ulaz besplatan  IRAN U PREZENTU Putopisno predavanje i predstavljanje istoimene knjige  Predavač: I...

više