Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

NA RUBU - MULTIMEDIJALNO PREDAVANJE O PUTU OKO SVIJETA ELEKTRIČNIM BICIKLOM

NA RUBU - MULTIMEDIJALNO PREDAVANJE O PUTU OKO SVIJETA ELEKTRIČNIM BICIKLOM
17.12.2020. | 19:00 h

Vijećnica POUVG-a

NA RUBU
multimedijalno predavanje o putu oko svijeta električnim biciklom
i predstavljanje istoimene foto knjige

Gost: Hrvoje Jurić

ULAZ BESPLATAN

Sredinom 2019., nakon tri godine pripreme, Hrvoje Jurić krenuo je na put oko svijeta električnim biciklom. Od Zagreba, pa sve do Vladivostoka, preko cijele Australije, Sjeverne Amerike od Anchoragea do Halifaxa, da bi opet došao u Europu i od Lisabona vozio nazad do Zagreba. Ukupno je prešao 29 061 kilometar, u 133 dana, 6 sati i 3 minute.

U Rusiji je izbjegavao kamione i prošao 8 vremenskih zona, u Australiji vozio po snijegu, a u Kanadi u jednom danu susreo čak 7 medvjeda uz cestu!

U svojoj trećoj knjizi kroz tekst i više od 80 fotografija opisao je kako je danima prelaziti stotine kilometara, koliku ulogu je odigrala psiha, a koliko fizička spremnost te kako je vratio 17 izgubljenih kilograma na putovanju. Knjiga sadrži i rutu putovanja i informacije za svaku dionicu puta.
U knjizi je i posebno poglavlje o upravo završenom projektu "Via Adriatica Bike“, prvom putovanju biciklom planinskim putevima trase Via Adriatica od Prevlake do rta Kamenjak.

 

Izdvojeno

BOŽIĆNI SAJAM KNJIGA (2)

BOŽIĆNI SAJAM KNJIGA (2)

danas

Predvorje POUVG-a BOŽIĆNI SAJAM KNJIGA   Na tradicionalnom Božićnom sajmu knjiga, koji se otvara 26. studenog 2020. i tr...

više

PREDAVANJE ARHITEKTICE HRVOJKE PALJAN ''PROJEKTIRANJE U SKROMNIM UVJETIMA''

PREDAVANJE ARHITEKTICE HRVOJKE PALJAN ''PROJEKTIRANJE U SKROMNIM UVJETIMA''

10.12.2020.

Galerija Galženica PREDAVANJE ARHITEKTICE HRVOJKE PALJAN ''PROJEKTIRANJE U SKROMNIM UVJETIMA'' Arhitektica Hrvojka Pal...

više