Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

PUT 88 HRAMOVA NA JAPANSKOM OTOKU SHIKOKU

PUT 88 HRAMOVA NA JAPANSKOM OTOKU SHIKOKU

Vijećnica POUVG-a

PUT 88 HRAMOVA NA JAPANSKOM OTOKU SHIKOKU
Putopisno predavanje i predstavljanje knjige

Predavač: Maja Klarić

Putopisna priča Maje Klarić o Japanu i drevnom budističkom hodočašću na otoku Shikoku, koje se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, a podrazumijeva spajanje svih 88, zatvaranjem punog kruga oko otoka. Maja je na put krenula s partnerom Goranom Blaževićem, a trajao je skoro dva mjeseca. S ruksakom na leđima propješačili su 1100 kilometara i posvjedočili prelasku oštre zime u toplo proljeće, stigavši na cilj točno u vrijeme sakure, čuvenog cvjetanja trešanja.

Dojmove i iskustva s puta Maja Klarić pretočila je u knjigu „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku“ koju će ovom prilikom i predstaviti. Knjiga sadrži prozne i poetske zapise oslanjajući se na japansku književnu vrstu haibun u kojoj se miješaju proza i haiku.

Maja Klarić je pjesnikinja, urednica i književna prevoditeljica. Organizira međunarodni pjesnički susret Šumski pjesnici u Istri, razna književna događanja i radionice pisanja. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja, kao i stipendija za rezidencijalni boravak u zemlji i inozemstvu.

Dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije – Život u ruksaku (AGM, 2012.), Quinta Pitanga (V.B.Z., 2013.) i Nedovršeno stvaranje (vlastita naklada, 2015.) te prozno-poetski putopis Vrijeme badema (Fotopoetika, 2016.) o hodočašću Camino de Santiago koji je prehodala 2010. godine.

Poezija joj je prevedena na engleski, talijanski, španjolski, mađarski, grčki, portugalski i farsi.

Ulaz besplatan

Izdvojeno

POVIJEST PLEMENITE OPĆINE TUROPOLJSKE

POVIJEST PLEMENITE OPĆINE TUROPOLJSKE

02.06.2020.

POVIJEST PLEMENITE OPĆINE TUROPOLJSKEStari grad Lukavec Predstavljanje knjige "Povijest Plemenite općine turopoljske" Su...

više