Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

TRAGOVIMA VINCENTA VAN GOGHA

TRAGOVIMA VINCENTA VAN GOGHA
utorak 20.04.2021. | 19:00 h

Vijećnica POUVG

TRAGOVIMA VINCENTA VAN GOGHA

Kulturološko-putopisno predavanje

Predavačica: Tea Gudek Šnajdar

POVODOM DANA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA

Opus od gotovo 1800 slika i crteža Vincent van Gogh (1853. – 1890.) stvorio je samo u desetak godina. Slikao je u Nizozemskoj, Belgiji i Francuskoj, a ovo predavanje odvest će nas na putovanje u sva mjesta u kojima je slavni, ali za života nesretni umjetnik boravio i stvarao.

Tea Gudek Šnajdar, povjesničarka je umjetnosti koja se bavi promocijom umjetnosti i kulturnog turizma. Većinom surađuje s europskim muzejima, kulturnim organizacijama, turističkim zajednicama gradova i država, te zajedno kreiraju sadržaje kojima promoviraju njihovu kulturnu baštinu.

Vezano uz temu predavanja kaže: „Tri sam godine radila kao vodič u Muzeju van Gogh u Amsterdamu. Upoznala sam gotovo svaki i najsitniji detalj na slikama genijalnog Nizozemca, pa su me sve više fascinirale promjene na njegovim slikama u stilu, bojama i pejzažu. Znala sam da je Vincent van Gogh putovao gotovo cijelog života. Samo tijekom slikarske karijere živio je u Nizozemskoj, Belgiji i Francuskoj. Čitajući o njemu, shvatila sam da su promjene u krajoliku i mjesta u kojima je živio snažno utjecali na njegovo djelo. Odlučila sam krenuti slikarovim tragovima, na dvotjedno putovanje od Amsterdama do juga Francuske, vlakom, kako je putovao i slavni umjetnik“.

Program

PREDSTAVLJANJE LJETOPISA GRADA VELIKE GORICE 2019. – 2020.

PREDSTAVLJANJE LJETOPISA GRADA VELIKE GORICE 2019. – 2020.

21.04.2021.

Vijećnica POUVGPREDSTAVLJANJE LJETOPISA GRADA VELIKE GORICE 2019. – 2020. POVODOM DANA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA U pos...

više