Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

U PRIPREMI KNJIGA O 60 GODINA POUVG-a

U PRIPREMI KNJIGA O 60 GODINA POUVG-a
03.06.2020. - 01.09.2020.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica 2020. obilježava u znaku 60 godina svoga postojanja i rada. Uz brojne kulturne i obrazovne sadržaje kojima smo ušli u jubilarnu godinu, u pripremi je i knjiga, zbir proteklog vremena. 

Od 1960. godine, kada je osnovano Narodno sveučilište Velika Gorica, koje je kasnije preimenovano u Pučko otvoreno učilište Velika Gorica prikazivani su filmovi, igrane su predstave, sviralo se i pjevalo i plesalo, izlagale slike, posuđivale se knjige, tiskalo novine i knjige, emitirali programi u eter, učili strani jezici, zavarivanje i šivanje, učilo se voziti aute, a uz zgradu su se odvijali fašnici, štafete, pokazne vježbe spašavanja; rušilo se i gradilo... Gotovo sve što se dogodilo u Velikoj Gorici na neki je način povezano s ovom ustanovom, pa se slobodno može reći da je povijest NSVG-a/POUVG-a povijest Velike Gorice. Nemoguće je sve i nabrojiti, a kamoli sve prokomentirati i sagledati u svoj živosti.

U ovoj knjizi spomenut ćemo možda tek milijunti dio događanja, no vjerujemo da će, što riječi, što fotografije, evocirati barem djelić zbivanja.

Izdvojeno