Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

RADIONICE PAMETNE PREHRANE

RADIONICE PAMETNE PREHRANE

RADIONICE PAMETNE PREHRANE

Voditeljica: Hrvojka Becker, inženjerka prehrambene tehnologije, nutricionistica, konzultantica za pravilnu prehranu

Imate problem s prekomjernom težinom? Želite izgubiti suvišne kilograme do ljeta? Ne znate kako promijeniti trenutne navike i zdravo se hraniti? Strahujete od tzv. jo-jo efekta nakon uspješnog procesa mršavljenja? Ne znate u čemu griješite? Trebate poticaj za fizičku aktivnost?

POUVG organizira Radionice pametne prehrane za odrasle. Radionice će voditi nutricionistica Hrvojka Becker, urednica portala www.zdravaprehrana.info.

Hrvojka Becker zalaže se za individualan pristup koji obuhvaća antropometrijsku analizu tijela te postepen gubitak težine uz pravilnu prehranu u kombinaciji s tjelovježbom. Na radionicama govori o uzrocima i posljedicama prekomjerne težine. Objašnjava kako najbolje kombinirati namirnice i time utjecati na poboljšanje zdravlja, kako izbalansirati prehranu i daje rješenja kako uskladiti ubrzani tempo života i zdravu prehranu.

Savjetuje kako se pokrenuti na fizičku aktivnost, izbjeći marketinške trikove pri kupnji namirnica i kako potaknuti djecu da se kvalitetnije hrane. Također, povezivanjem znanstvenog i holističkog pristupa upoznaje nas s detoks programom, koji se ne odnosi isključivo na konzumiranje zdravih sokova već daje smjernice za održavanje jednostavnog životnog detoksa.

Radionice uključuju:
•    Teorijski dio 
•    Praktični dio 
•    Savjetovanje

U praktičnom dijelu radionica polaznici će biti podijeljeni u nekoliko grupa, od kojih će svaka dobiti zadatak izraditi jelovnik za jedan dan. Na kraju vježbe i zajedničke rasprave slijedi evaluacija predloženih jelovnika.
U sklopu savjetovanja svaki polaznik imat će prilike proći mjerenje na dijagnostičkoj vagi za analizu tjelesnog sastava koja na bazi bioelektrične impedancije mjeri težinu, postotak masnog tkiva u tijelu, visceralno masno tkivo, indeks tjelesne mase (BMI), te mišićno tkivo. Vaga je certificirana kao medicinski uređaj, a točnost je potvrđena kliničkom validacijom. Izračun se vrši pri potpunoj diskreciji, kao i daljnji razgovor tijekom savjetovanja.

Polaznici koji su se do sada odlučili na prehrambeno savjetovalište i provođenje dijetoterapije vrlo su brzo i učinkovito postigli uspjeh pri provođenju redukcijskog mršavljenja ili ostalih problema vezanih uz prehranu.

Trajanje jedne radionice: 90 minuta 
Dinamika: 1 - 2x mjesečno
Mjesto održavanja: I. kat, Zagrebačka 37
Cijena jedne radionice: 60,00 kn
Info i prijave: 01 6259 806, 098 316 419

 

 Datum  Trajanje  Tema
9. 11. 2018. 90 min PAMETNOM PREHRANOM OSTVARITE PRAVILNO I USPJEŠNO MRŠAVLJENJE  Bavit ćemo se uzrocima i posljedicama ovog problema. Raditi na tome da riješimo problem prekomjerne tjelesne težine i izađemo iz začaranog kruga kojeg smo stvorili pod utjecajem stresa, trudnoće, deprimiranih stanja, hormonalnih problema i sl. Naučit ćemo kako stvoriti nutritivnu geometriju na tanjuru, kroz predavanje, mjerenje, jelovnike i savjetovalište.
 24. 11. 2018.  90 min

INTUITIVNO JEDENJE VS. USREDOTOČENO SVJESNO JEDENJE (MINDFULNESS) – Uvodim vas u dva novija dijetetička koncepta s kojima se od nedavno susrećemo: Usredotočeno svjesno jedenje predstavlja koncept osvješćenosti prilikom konzumiranja one hrane koja se nalazi u tom trenu na našem tanjuru, a pri čemu ista predstavlja optimalni nutritivno i kalorijski gledano pravilno izbalansirani obrok. Intuitivno jedenje je koncept s naglašenim emotivnim pristupom jedenju ne zanemarujući u konačnici i spoznajni segment. I mada nam ova dva dijetetička koncepta djeluju vrlo slični, postoje itekako određene razlike koje ih čine karakterističnima. Koji je pristup bolji, i za koji se koncept valja odlučiti rješavati ćemo na radionici.
Naučimo kako napraviti buddha bowls odnosno kombinirajmo omiljene namirnice na tanjuru.

Uključeno antropometrijsko mjerenje i savjetovanje.

 14. 12. 2018.  90 min

ISPREKIDANI ILI POVREMENI POST - KAKO UTJEČE NA MASNO TKIVO, DULJINU ŽIVOTA I JE LI ZA SVAKOGA –Isprekidani ili povremeni post ne pripada još jednoj kategoriji modernih dijeta, već se opisuje kao stil života i način prehrane. Kroz predavanje, radionicu i savjetovanje otkrit ćemo koja su tri generalna načina na koji možemo postiti, a da ne ugrozimo svoje zdravlje već da povremenim postom upravo utječemo na poboljšanje naših metaboličkih funkcija.

Uključeno antropometrijsko mjerenje i savjetovanje

12. 1. 2019.  90 min UTJECAJ PREHRANE NA MOZAK I MENTALNE SPOSOBNOSTI 
- Mozak: raspoloženje/umor – Prijedlozi za tzv. sretne obroke
- Kako bakterije u crijevima mogu utjecati na naše raspoloženje
- Izvori bioaktivnih tvari iz hrane za izgradnju neurotransmitera
- Hrana koja pridonosi pravilnom funkcioniranju mozga
- Kaka hranom djelovati na prevenciju neurodegenerativnih bolesti - Parkinsonova bolest,Alzheimerova bolest i sl.

Uključeno antropometrijsko mjerenje i savjetovanje
8. 2. 2019.  90 min

PRAVILNOM PREHRANOM DO BLISTAVE KOŽE I HORMONALNOG BALANSA
Cilj : nahraniti kožu iznutra
- Što jesti da imamo lijepu i sjajnu kožu
- Kako mediteranska,vegetarijanska, visokobjelančevinska, tzv. sirova prehrana i prehrana s niskom razinom masnoća utječu na našu kožu

Cilj: smjernice za hormonalnu ravnotežu
- Utjecaj hormona na glad i sitost
- Utjecaj hormona na crijevne bakterije(mikrobiotu)
- Hrana i protuupalno djelovanje -
- Prehrana i hormonalna ravnoteža

Uključeno antropometrijsko mjerenje i savjetovanje.

21. 3. 2019.  90 min KAKO OSTVARITI PAMETNU PREHRANU UZ SVAKODNEVNI UBRZANI TEMPO ŽIVOTA – Imate hektični poslovni raspored, rastrgan između ureda, poslovnih putovanja, a tu je i obitelj... što znači "pametno se hraniti"' , što znači "svjesno jesti" i kako provoditi pametnu i svjesnu prehranu, što ako sam na zabavi i pretjeram s unosom hrane... Kroz radionice ćete naučiti kako si olakšati neke od gore spomenutih situacija, pripravljajući zdrave, a opet praktične obroke pri čemu nećete opteretiti niti svoje suradnike, a sebi ćete poboljšati kvalitetu života usvajajući praktične i zdrave prehrambene navike.

Uključeno antropometrijsko mjerenje i savjetovanje.
 18. 4. 2019. 90 min ŠTO JE SUPERHRANA TE ŠTO SU DOBRE I LOŠE MASNOĆE – Postoji li superhrana? Koje se namirnice najčešće navode kao superhrana? Kako kombinirati takve namirnice u svakodnevnu prehranu. Recepti s kurkumom, đumbirom, chia sjemnkama, avokadom...
Koja je poveznica između prehrambenih masnoća i vitamina? Značaj i izvori omega-3-masnih kiselina? Redukcijska dijetoterapija i prehrambene masnoće...

Uključeno antropometrijsko mjerenje i savjetovanje.
  90 min DETOX PROGRAM UZ PAMETNU PREHRANU – Zanimaju vas detox programi? Radionica obrađuje detox programe kroz znanstveni pristup i holističke načine kojima možete uz pravilnu prehranu pospješiti rad svojih detox organa i drugih metaboličkih funkcija te u kombinaciji s tjelovježbom i načinom života stvoriti smjernice za održavanje jednostavnog životnog detoxa koji nam je svima potreban.
Obrađujemo i što nam donosi dijeta bez glutena. 

Uključeno antropometrijsko mjerenje i savjetovanje.

 

Izdvojeno

ŠKOLA CRTANJA/LIKOVNA RADIONICA

ŠKOLA CRTANJA/LIKOVNA RADIONICA

26.10.2019.

ŠKOLA CRTANJA/LIKOVNA RADIONICA namijenjeno dječjem uzrastu 6+ Škola crtanja/Likovna radionica namijenjena je osnovnoško...

više

MAKE-UP RADIONICA by Vanesa Ćopić - PRIJAVE U TIJEKU

MAKE-UP RADIONICA by Vanesa Ćopić - PRIJAVE U TIJEKU

01.11.2019.

Prijave u tijeku. Program je namijenjen svima koji žele naučiti osnove šminkanja i tehnike savršenog make-upa. Želite li...

više