Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

BESPLATNI PROGRAMI POVODOM DANA UČILIŠTA

 

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica slavi 61. rođendan. Tom prigodom pripremili smo razne besplatne sadržaje za naše sugrađane u razdoblju od 19. do 24. travnja, na dobro poznatim adresama Zagrebačka 37 (POUVG) i Trg Stjepana Radića 5 (Dom kulture Galženica). Veliki i mali mogu uživati u izložbi, predavanju, promociji časopisa, kino projekcijama, koncertu i radionici – gotovo svemu čime Učilište obogaćuje kulturni život Velike Gorice kroz godinu.

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica osnovano je 1960. godine kao Narodno sveučilište Velika Gorica. U njemu su se kroz desetljeća postojanja prikazivali filmovi, igrale predstave, sviralo se i pjevalo i plesalo, izlagale slike, posuđivale knjige, tiskale novine i knjige, emitirali programi u eter, učili strani jezici, zavarivanje i šivanje, učili voziti automobili, a uz zgradu su se odvijali fašnici, štafete, pokazne vježbe spašavanja... Gotovo sve što se dogodilo u Velikoj Gorici na neki je način povezano s ovom ustanovom, pa se slobodno može reći da je povijest POUVG-a povijest Velike Gorice. O svemu tome svjedoči i knjiga Biblioteke Albatros „Pučko otvoreno učilište Velika Gorica – 60 GODINA KULTURE I ZNANJA (1960. - 2020.)“ izdana krajem prošle godine, koju možete kupiti na blagajni Učilišta ili putem našeg webshopa.

Epidemija koronavirusa i tvrdi „lockdown“ pomrsili su planove i spriječili planirani bogati program prošlogodišnje okrugle obljetnice ustanove koja desetljećima odgaja, obrazuje i kulturno uzdiže Velikogoričane. Stoga ove godine donosimo mnoštvo besplatnih sadržaja kako bismo zajedno proslavili dan našeg Učilišta.

 

PROGRAM U POVODU DANA PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA VELIKA GORICA:


Ponedjeljak, 19. 4. / Izložbeni prostor POUVG-a

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA POUVG-a: 60 GODINA KULTURE I ZNANJA

 

Utorak, 20. 4. / 19:00 / Vijećnica POUVG-a

TRAGOVIMA VINCENTA VAN GOGHA, kulturološko-putopisno predavanje

 

Srijeda, 21. 4. / 19:00 / Vijećnica POUVG-a

PREDSTAVLJANJE LJETOPISA GRADA VELIKE GORICE 2019./2020.

 

Četvrtak, 22. 4. / 20:00 / Dvorana Gorica

JOŠ JEDNA RUNDA, drama, komedija

 

Petak, 23. 4. / 19:30 / Dvorana Galženica

„ZAJEDNO SMO RASLI, GRADE, JA I TI...“, koncert Gorana Kovačića, Alena Đurasa i Mije Mihanović

 

Subota, 24. 4. / 10:00 / Učionica 222 (POUVG)

JURJEVSKA RADIONICA ZA DJECU – ŠKOLA CRTANJA

 

Subota, 24. 4. / 16:00 / Dvorana Gorica             

PRIČE IZ SKRIVENOG GRADA: DRVO ŽELJA, animiran, sinkroniziran