Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

BOJE I OKUSI INDIJE U VELIKOJ GORICI

U suradnji s Veleposlanstvom Indije i Indijskim kulturnim centrom Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira multimedijalni program INDIJA U VELIKOJ GORICI.

Od 25. 3. do 27. 3. kroz predavanja, degustaciju indijskih slastica i čaja, film, kazalište i crteže posjetitelji će moći upoznati dio bogatstva indijske kulture i Indiju kao tisućljetnu inspiraciju za putnike sa Zapada. Ulaz na sve programe je slobodan.

Program započinje izložbom MOJ ŽIVOT – MOJA PORUKA indijskog karikaturista N. K. Ranganathana, posvećenoj velikom poborniku ideje nenasilja i jednom od osnivača suvremene indijske države, Mahatma Gandhiju. Otvorenju izložbe u 19:00 sati, u Izložbenom prostoru prisustvovat će predstavnici Veleposlanstva Indije i Indijskog kulturnog centra. Nakon izložbe Konferencijska dvorana POUVG-a rezervirana je za DRUŽENJE UZ OKUSE INDIJE.

Istoga dana, u ponedjeljak, 25. 3. u 20:15 sati u Dvorani Gorica bit će prikazan indijski film ŽIVOT U METROU,, dok je projekcija filma VODA na repertoaru u utorak, 26. 3. u 20:15 sati. Prije filma, u 19:00 sati u Vijećnici je organizirano predavanje uz projekcije pod nazivom INDIJA – BISERI SJEVERA I JUGA.

Zadnji dan programa INDIJA U VELIKOJ GORICI posvećen je najmlađima, polaznicima velikogoričkog Dječjeg vrtića Ciciban, a mudre poruke zapisane u drevnoj zbirci Pančatantra, odigrat će glumci Teatra Poco Loco u predstavi MAJMUN I KROKODIL.