Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

EUROPSKI DAN JEZIKA 2021.

 

Europski dan jezika (EDL) obilježava se 26. rujna svake godine kako bi se na taj dan građani prisjetili važnosti učenja jezika u cijeloj Europi. Svrha obilježavanja ovog dana je jačanje svijesti o raznolikosti jezika u Europi, promicanje kulturne i jezične raznolikosti te poticanje ljudi svih dobi na učenje jezika.

U POUVG-u ćemo ovaj dan obilježiti 25. rujna Danom otvorenih vrata Škole stranih jezika. Svi će zainteresirani od 9:30 do 13:30 sati u prostorijama Učilišta imati priliku upoznati se s programom škole i jezicima koje mogu učiti, razgledati prostorije i dobiti pitanja na sve odgovore.

Pozivamo sve nove polaznike, ali i one stare polaznike koji bi željeli upisati još neki strani jezik, kao i sve one koji su samo čuli za školu stranih jezika u POUVG-u te ih interesira po čemu se razlikujemo od ostalih i što nudimo. Dođite, informirajte se i odlučite se za neki od verificiranih i neverificiranih stranih jezika iz našeg programa.

Pobrinuli smo se i za najmlađe za koje će istoga dana, 25. rujna u 10 sati, biti organizirana likovna radionica s temom: zastave svijeta.

Učenje jezika donosi pogodnosti i starima i mladima – nikada niste prestari za naučiti jezik i uživati u mogućnostima koje učenje otvara. Čak i ako samo znate nekoliko riječi stranog jezika, dovoljno je za uspostaviti nova prijateljstva i kontakte diljem svijeta.

Jezične vještine su nužnost i pravo SVAKOGA – to je jedna od glavnih poruka Europskog dana jezika.