Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

KNJIGA MJESECA - 50% TUROPOLJSKA METEOROLOŠKA RAZGLEDNICA

Ljubitelji dobre knjige!


Jedna od važnih djelatnosti Učilišta je izdavaštvo. Naša Biblioteka „Albatros“ svake godine izdaje nekoliko vrijednih knjiga i do sada broji više od stotinjak naslova. Edicija je raznovrsna, a naša namjera kao izdavača je doprijeti do vas kao i do onih koji će tek postati ljubitelji pisane riječi.

Zato smo za sve vas pripremili KNJIGU MJESECA.

Svaki mjesec određeno izdanje naše Biblioteke moći ćete kupiti po upola nižoj cijeni od redovne (- 50 %).
Knjiga po akcijskoj cijeni izložena je na info pultu Učilišta, gdje ju možete pogledati te se odlučiti za kupnju.

U siječnju, po cijeni od 50,00 kn prodajemo knjigu „Turopoljska meteorološka razglednica“, autora Milana Sijerkovića. Riječ je o stručno-popularnom djelu meteorološkog sadržaja o vremenu i klimi šireg velikogoričkog područja.

Jedan od najpoznatijih meteorologa Hrvatske radio televizije u knjizi iznosi kratku povijest vremenskih motrenja na području Velike Gorice, opis velikogoričke klime kao što su temperatura, tlak i vlažnost zraka, naoblaka i osunčavanje, oborine, vjetar i najvažnije atmosferske pojave (snijeg, magla, zrak, grmljavina i tuča).

U poglavlju pod nazivom „Godišnji kalendar vremena“ vrlo su detaljno opisana vremenska i klimatska obilježja svakoga mjeseca u godini. Štivo je autor učinio boljim, ljepšim i zanimljivijim time što je u njega uključio opise meteorološke naravi koji su prisutni u djelima glasovitih hrvatskih spisatelja iz prošlosti, a koji su se odnosili na Veliku Goricu, Turopolje i općenito velikogoričko područje.

Osim rada za HRT, Milan Sijerković predavao je i kolegij "Meteorološki praktikum" na zagrebačkome PMF-u, a i pisao mnogobrojne stručne, znanstvene i znanstveno-popularne članke, slikovnice, knjige, držao predavanja, promovirao znanost, posebice meteorologiju.