Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

KNJIGE MJESECA 50 % - DETEKTIKVA LISICA: PET EUROPSKIH SLUČAJEVA I GUBITNICI

Ljubitelji dobre knjige!


Jedna od važnih djelatnosti Učilišta je izdavaštvo. Naša Biblioteka „Albatros“ svake godine izdaje nekoliko vrijednih knjiga i do sada broji više od stotinjak naslova. Edicija je raznovrsna, a naša namjera kao izdavača je doprijeti do vas kao i do onih koji će tek postati ljubitelji pisane riječi.

Zato smo za sve vas pripremili KNJIGU MJESECA.

Svaki mjesec određeno izdanje naše Biblioteke moći ćete kupiti po upola nižoj cijeni od redovne (-50 %).
Knjiga po akcijskoj cijeni izložena je na info pultu Učilišta, gdje ju možete pogledati te se odlučiti za kupnju.

Tijekom listopada i studenog, kada obilježavamo Mjesec hrvatske knjige, na akciji su čak dvije knjige. To su DETEKTIVKA LISICA: PET EUROPSKIH SLUČAJEVA, ANE PISAC, po cijeni od 25 kn, te GUBITNICI, zbirku priča RUŽICE GAŠPEROV po cijeni od 25 kn.

Ana Pisac splitska je mlada spisateljica nagrađena za dječji roman “Detektivka lisica: Pet europskih slučajeva” književnom nagradom Albatros. “Detektivka Lisica: Pet europskih slučajeva“ zanimljiv je tekst, svojevrsni dječji krimić u kojem se autorica na originalan način poigrava žanrom detektivskog romana. Zgodne priče, humorno intonirane, sa svojim zapletima i obratima prilagođene su dječjoj percepciji.


"Gubitnici" su zbirka priča koja govori o „tzv. malim ljudima u žrvnju života“. „Zanimljivi zapleti srca i uma“, „stil koji posebno plijeni pažnju malim poetskim interludijima“ te „na ležeran način dojmljivo stvara atmosferu“ - riječi su iz recenzija ove nagrađene priče. Ružica Gašperov, spisateljica iz Splita, ujedno je i dobitnica tradicionalne Nagrade „Albatros“ za 2018. godinu.