Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

KRALJICA SEVDAHA AMIRA MEDUNJANIN U POUVG-U

Nazivaju je 'Kraljicom sevdaha', a glazbeni kritičari prozvali su je 'bosanskom Billie Holiday'. Amira Medunjanin, interpretatorica tradicionalnih bosanskih pjesama – sevdalinki, dolazi u Veliku Goricu. Veliki koncert, nakon nedavno dva rasprodana koncerta u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski, održat će 18. 6. u 21 sat, u Dvorani Gorica.

Ova pjevačica mlađe generacije, tim će koncertom zatvoriti kulturnu sezonu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Nalazeći novi kontekst i formu u glazbenoj tradiciji staroj stotinama godina, sevdalinkama je osvojila ne samo domaću, već i stranu publiku.

Njen debitantski album iz 2005. godine dobio je odlične kritike u Velikoj Britaniji i širom Europe, pojavljujući se i među kandidatima izbora za „album godine.“
Tradicionalne pjesme koje bude emocije zbog jedinstvene interpretacije i glasa ove Sarajke, pet studijskih albuma i stotine koncerata širom svijeta učinilo je ime Amire Medunjanin pojmom za sevdah i promoviranje tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine.

Ulaznice se ne mogu rezervirati, a kupiti ih možete od 8. 6. 2019. na blagajni Učilišta, po cijeni od 50 kn.