Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

NOĆ KAZALIŠTA U POUVG-U

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država svake godine, treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Tim povodom kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade. POUVG je tim povodom 16. 11., u 17 sati za najmlađe pripremio kazališnu predstavu Scene Gorica "Avijonko se ženi'

U predvorju Učilišta nakon predstave organizirane su animacije i vesele radionice za djecu. Profesionalna vizažistica oslikavat će dječja lica, dok će najmlađi imati priliku, osim likovno se izražavati te crtati likove iz predstave i fotografirati se i družiti s kostimiranim glumcima.

"Avijonko se ženi“ predstava za uzrast 3+ prati potragu Avijonka Ftičeka za svojom odabranicom. Kroz njegovo putovanje, djeca jezično upoznaju različite krajeve Hrvatske; tako je Kravica Slavica iz Turopolja, Ribica Zlatkica iz Slavonije, Mačka iz Dalmacije, Duh Dušica iz Istre, dok je Helikopterica Ljubica Zagorka.
Ftiček kroz niz pogrešaka i promašaja na kraju dolazi do svog cilja, nalazi družicu koja mu odgovara.

Ulaz je besplatan.

Ulaznice se mogu podići 16. 11. 2019. na dan predstave od 16:00 h na info pultu Učilišta.