Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

NOVI "ZAPISI JEDNOG SVEĆENIKA"

Svojevrsni nastavak knjige vlč. Dragutina Kujavca „Zapisi jednog svećenika“, iz 2015. godine, našim će sugrađanima biti predstavljen u rujnu, a od tada kreće i u prodaju. Pedesetak novih napisa, koje je župnik velikogoričke Župe sv. Petra i Pavla godinama objavljivao u vjerskim novinama, objedinjeno je u novom izdanju Biblioteke „Albatros“ koje je već izašlo iz tiska.

Tekstovi su, kao i u prethodnoj knjizi, prikladnog nabožnog karaktera, upućeni vjernicima i posvećeni vjerskim temama. Međutim, oni uz religioznu edukaciju posjeduju literarnu živost s mnogo slikovitih zapažanja i duhovitih detalja zbog čega zavređuju biti objavljeni u posebnoj knjizi, gdje će njihova vjerska, ali i literarna vrijednost doći do punog izražaja.

U turopoljskoj tradiciji nabožna literatura ima značajno mjesto, a na stanovit način ta tradicija živi u suvremenom pisanju upravo kroz ovakve prigodne napise u vjerskim novinama, izvan kojih okvira uglavnom ne izlazi. Uz uvažavanje vjerske osnovice, ovom knjigom kanimo naglasiti i književnu stranu.

Urednik knjige „Zapisi jednog svećenika 2“ je Miljenko Muršić, a u odabiru tekstova sudjelovali su Snježana Špehar i Jozo Barišić.