Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

POZIV NA SURADNJU U LJETOPISU GRADA VELIKE GORICE

Ljetopis Grada Velike Gorice posvećen je velikogoričkim temama – povijesti, gospodarstvu, prosvjeti i predškolskom odgoju, ustanovama i udrugama, kulturi, književnosti, likovnoj umjetnosti, glazbi, sportu itd., a misao vodilja je da se o životu i svijetu govori s turopoljskog aspekta. U njemu nije zabilježeno samo ono što se dogodilo unazad godinu dana, već je tu zapisana i povijest Turopolja. U dosadašnjih jedanaest brojeva, na skoro tri tisuće stranica, objavljeno je tristotinjak priloga s tisućama fotografija. 

Šesnaesti broj Ljetopisa izlazi u veljači sljedeće godine (2020.). Na oko dvjesto pedeset do tristo stranica, tiskanih na kvalitetnom papiru, bit će objavljeno tridesetak priloga i obilje fotografija. Časopis uz više suradnika može biti još kvalitetniji. Stoga vas pozivamo da svojim tekstom doprinesete raznovrsnosti i zanimljivosti našeg Ljetopisa, koji je zrcalo velikogoričkog kraja te svojevrsna enciklopedija.

Tekstovi neka okvirno imaju 5-7 kartica, te isto toliko fotografija. Rok za dostavu teksta je 15. studenog 2019. godine.

Za sve upite i pojašnjenja možete se obratiti putem e-maila: kultura@pouvg.hr, miljenkomursic@gmail.com ili na tel: 6259 – 819 (kontakt osoba: Miljenko Muršić, urednik).