Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

RENDEZ VOUS AU CINEMA

Filmska revija RENDEZ - VOUS AU CINEMA
(15. 10. - 5. 11. 2017., nedjeljom)
KINO GORICA, Zagrebačka 37

ULAZ BESPLATAN

I ove će godine, treći put za redom, tijekom listopada i studenog u suradnji s Francuskim institutom, u nezavisnim kinima Kino mreže igrati francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma. 

Ovoga puta gledat ćemo četiri odlična francuska filma.


[15.10.2017. | 20:30h]

PREZIR / LE MÉPRIS, drama 1963.
Trajanje: 98';
Režija: Jean-Luc Godar;
Uloge: Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Fritz Lang

Paul je mladi scenarist koji radi na ekranizaciji Homerove Odiseje u režiji Fritza Langa. Angažirao ga je američki producent Jeremy Prokosch da prepravi Langov scenarij jer želi komercijalnu, a ne umjetničku interpretaciju. Paul je oženjen s Camille, koja mu počne zamjerati što je zanemaruje dok je Prokosch pokušava šarmirati.

 


[22.10.2017. | 18:30h]

KRALJ I PTICA / LE ROI ET L'OISEAU, animirani, 1980. 
Trajanje: 83'
Režija: Paul Grimault

Film "Le roi et l'oiseau" jedno od umjetničkih djela čija maštovitost podjednako osvaja dječju imaginaciju i fascinira odrasle. Ni poslije trideset godina nije izgubio nimalo od svoje magije, ni u slici ni u zvuku, a oni koji su ga gledali kao djeca i u odrasloj ga dobi pamte kao jedan od najljepših crtanih filmova koji su ikada gledali. Treba istaknuti i glazbu Wojciecha Kilara te pjesme za koje je stihove napisao Jacques Prévert.


 


[29.10.2017. | 20:30h]

ZBOGOM PRVA LJUBAVI / UN AMOUR DE JEUNESSE, drama
Trajanje: 110';režija: Mia Hansen-Løve;
Uloge: Lola Creton, Sebastian Urzendowsky, Magne Havard Brekke

Camille ima 15, a Sullivan 19 godina i strastveno se vole. Ipak, na Camillin očaj, Sullivan otputuje u Južnu Afriku na godinu dana, a uskoro joj prestaje slati i pisma. Nakon pokušaja samoubojstva i dugih godina čekanja, nadanja, ali i nove ljubavi, Camille i Sullivan se ponovno sreću…
 


 


[05.11.2017. | 20:30h]

U KREVETU S VIKTORIJOM / VICTORIA, drama
Trajanje: 97';
Režija: Justine Triet;
Uloge: Virginie Efira, Vincent Lacoste

Victoria je razvedena odvjetnica s dvije kćeri i gotovo bez ljubavnog života. Na jednom vjenčanju susreće starog prijatelja Vincenta i Sama, gubitnika kojeg je uspješno zastupala na sudu. Sljedećeg dana Vincent je optužen za pokušaj ubojstva svoje djevojke. Jedini je svjedok žrtvin pas. Viktorija nevoljko pristaje da brani Vincenta…