Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

TJEDAN DOKUMENTARNOG FILMA 2021.

TJEDAN DOKUMENTARNOG FILMA OD 15. DO 21. TRAVNJA 2021.

kalendar tdf 2021 

 

TJEDAN VIŠESTRUKO NAGRAĐIVANIH DOKUMENTARACA U KINU GORICA


Tjedan dokumentarnog filma - TDF u Kinu Gorica traje od četvrtka, 15. 4. do srijede, 21. 4. U sklopu programa bit će prikazani višestruko nagrađivani dokumentarni filmovi domaćih i inozemnih autora.

Svaki dan organizirana je projekcija jednog dokumentarnog filma u 19:00, a cijena ulaznice je 15 kn.


U okviru ovogodišnjeg TDF-a pogledajte:

 

PONOĆNA OBITELJ15. 4. u 19:00

Dokumentarac o utrci za profitom privatnih obiteljskih ambulantnih službi nastalima kao rezultat kaotičnog i uništenog javnog zdravstva u Meksiku. Film je prikazan na više od 100 filmskih festivala i osvojio je više od 35 nagrada. 

PONOĆNA OBITELJ

 

 

NUN OF YOUR BUSINESS16. 4. u 19:00

Domaći film o životu dviju mladih časnih sestara koje donose najtežu odluku svog života - napustiti samostan i započeti novi zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka gdje se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti. Film je pobjednik Zagreb Doxa.

NUN PLAKAT

 

 

USIDJELICE 17. 4. u 19:00

Priča o ekstenzivnoj kineskoj kampanji sramoćenja neudanih djevojaka u cilju poboljšanja demografske neravnoteže nacije nastale na politici „jednog djeteta“. Ovaj surovi dokumentarac o pritisku na obrazovane mlade žene dobitnik je nagrada na 3 filmska festivala.

USIDJELICE

 

 

ZAŠTO SKAČEM18. 4. u 19:00

Snimljen prema bestselleru Naokija Higashide film gledatelja duboko uvlači u istraživanje doživljaja autističnih ljudi diljem svijeta. Film spaja Higashidine revolucionarne uvide o autizmu, koji su nastali kada je imao tek trinaest godina, i intimne portrete pet čudesnih mladih ljudi. Dobitnik je nagrada na 6 filmskih festivala.

ZAŠTO SKAČEM

 

 

STIEG LARSSON: ČOVJEK KOJI SE IGRAO VATROM19. 4. u 19:00

Film prikazuje nasljeđe i životno djelo slavnog autora Stiega Larssona tvorca i autora uspješne trilogije Millennium, prema kojoj je nastalo nekoliko hvaljenih filmova. Larsson je bio predan novinar i pisac čiji je fascinantan i dramatičan život sve do sada bio uglavnom nepoznat.

STIEG LARSSON

 

 

JEDRILIČARKE S BRODA MAIDEN20. 4. u 19:00

Dokumentarac o prvoj ženskoj posadi u povijesti prekooceanske jedriličarske utrke Whitbread u čiji uspjeh nisu vjerovali muški kolege, mediji su se kladili na neuspjeh, a potencijalni sponzori godinama odbijali, bojeći se lošeg publiciteta u slučaju da ne prežive. Dobitnik je nagrada na 7 filmska festivala.

jedriličarke

 

 

WHY DO I HIKE + CROATIAN LONG DISTANCE TRAIL21. 4. u 19:00

Domaći dokumentarni film Nikole Horvata koji je 2006. postao prvi Hrvat i prehodao 4 300 kilometara Pacific Crest Traila, staze koja se proteže od meksičke do kanadske granice u SAD-u. Dobitnik je nagrada na 3 filmska festivala.

why do i hike

 

 

 

GALERIJA: