Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

ZAVRŠEN VELIKOGORIČKI BRASS FESTIVAL U RITMU SALSE, JAZZA I MARIACHI

Koncertom salsa latino banda ‘FiloSofia’ u Parku dr. Franje Tuđmana završen je ovogodišnji 14. Velikogorički brass festival.

Prije početka koncerta umjetnički ravnatelj Festivala Tomislav Špoljar osvrnuo se na skraćenu verziju manifestacije uzrokovanu aktualnom postkorona situacijom. Usprkos tome, ovogodišnji Brass protekao je uz mnogobrojnu publiku i puno dobre glazbe. Nekoliko dana prije nastupa međunarodnog autorskog benda ‘FiloSofia’, čijih je 11 glazbenika rasplesalo mnogobrojnu publiku na platou ispred velike pozornice u Parku, odličan koncert održao je kvintet „Simply Brass“. 
Za početak Brassa i službeno otvorenje bili su zaduženi Los Caballerosi, već dugogodišnji sudionici na ovom festivalu.

14. Velikogorički Brass festival koji svake godine okuplja zaljubljenike u limenu puhačku glazbu i vesele latinoameričke zvukove opravdao je i u ovim posebnim uvjetima svoj cilj. Novi, ovogodišnji koncept Festivala bio je utrošiti sredstva na hrvatske umjetnike te zabaviti publiku. Upravo je mnogobrojna publika oduševila sudionike i izvođače Brassa koji su nakon dvomjesečne stanke prvi put izašli na pozornicu. 
 
Velikogorički brass festival i ove je godine dokazao da limena glazba nije glazba rezervirana za vjenčanja i sprovode, već da obuhvaća puno više: jazz, klasiku i latinoameričke zvukove.