Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

ZAVRŠENE GORIČKE VEČERI 2020.

Ovogodišnje Goričke večeri, tradicionalna manifestacija koju Pučko otvoreno učilište Velika Gorica već više od četiri desetljeća organizira u suradnji s udrugama i drugim velikogoričkim organizacijama, bile su po svemu posebne.
Usprkos novonastaloj situaciji nakon pandemije koronavirusa i posebnim mjerama, na radost velikogoričke publike i izvođača, ponudile su pregršt bogatog raznovrsnog programa – brojne koncerte, kazališne predstave, kino projekcije na otvorenom, radionice i promocije. 

Ove godine manifestacija se održavala od 30. 5. do 30. 6. na više punktova po gradu, u Parku dr. Franje Tuđmana, Centru za posjetitelje, Starom gradu Lukavcu, Dvorani Gorica, Dvorani Galženica i ispred Muzeja Turopolja. 
Završni dan, 30. 6. protekao je u čarobnom ugođaju klapskog pjevanja koje je upotpunio ambijent Starog grada Lukavca. Klapa Bošket, Klapa Stine, Klapa Ćakulone, Klapa Figurin, Klapa Armorin i Vokalisti sv. Josipa održali su večer za pamćenje. 

Svoj obol ovogodišnjoj manifestaciji dao je i 14. Velikogorički brass festival na kojem su nastupili Mariachi Los Caballeros, kvintet Simply Brass i Filosofia Salsa.
Dobre glazbe, zabave, druženja i plesa u nekim novim okvirima nije nedostajalo.