Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

IZLOŽBA "OPUS TESSELLATUM"

IZLOŽBA "OPUS TESSELLATUM"

Galerija Trumbetaš 

IZLOŽBA "OPUS TESSELLATUM"

Izlaže: Krešimir Viduka

Izložbu će otvoriti Jurica Škofač


Krešimir Viduka samostalnom izložbom pod nazivom „Opus tessellatum“ objedinjuje široki aspekt autorovog likovnog stvaralaštva: mozaike, slike, skulpture i fotografije. Stoga će predstaviti opus koji se sastoji se od tridesetak opremljenih slika slikanih uljem na platnu. U slikarstvu njeguje klasični jezik, a motivu su morski i kopneni pejzaž. U izradi mozaika tehnika, kojom se autor služi je poznata u antici kao opus tessellatum, što znači da komadiće kamena različitih dimenzija, između kojih su vidljive fuge, slaže u motive. Osim sakralnih tema koje su dominantne prikazuje animalističke motive, aktove, pejzaže i dr. Skulpture Krešimira Viduke, kako i sam navodi su pronađene u prirodi: „sakupljač koji prolazi kraj njih katkad pronađe u njima skriveni oblik, nutrinu, nukleus, dušu“. U fotografiji autor bilježi motive na svojim putovanjima po Hrvatskoj i svijetu te je tako zabilježio na tisuće motiva. Odabrane fotografije autor predstavlja na video projekciji tijekom izložbe.

O autoru
Krešimir Viduka rođen je 1958. u Novoj Gradiški. Živi i radi u Zagrebu.
Član Književno- likovnog društva «Petrović- Rešetari» od 1992. godine. Izlagao na više od 100 zajedničkih izložbi u zemlji i inozemstvu (Bukurešt, Bratislava, Crayova, Pecz, Sombor, Beč, Toronto, Zagreb /Grupa 69/, Trakošćan, Cernik, …). Izlagao je na više od dvadeset samostalnih izložbi.

Izložba ostaje otvorena do 24.9. 2023.

Program

KLAPA LEGGERO – NAŠIH 10 GODINA

KLAPA LEGGERO – NAŠIH 10 GODINA

26.06.2024.

Crkva sv. Petra i Pavla KLAPA LEGGERO – NAŠIH 10 GODINA Klapa Leggero djeluje 10 godina. Osnovana je kao muški vokalni...

više