Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

MATIJA CVEK I JAZZ ORKESTAR OSRH-a - GORIČKE VEČERI

MATIJA CVEK I JAZZ ORKESTAR OSRH-a - GORIČKE VEČERI

Park dr. Franje Tuđmana

GORIČKE VEČERI '23.

MATIJA CVEK I JAZZ ORKESTAR OSRH-a
Koncert

Brojne nagrade, pobjede na festivalima i velika priznanja publike, ali i struke te golem trud i predanost, iznjedrile su mnoge pjesme koje su postale veliki hitovi, a Matiju Cveka vinule u visine i postavile na koncertnu mapu jednog od najtraženijih pop izvođača.
Matija Cvek na pozornicu „Tuđmanca“ dolazi u pratnji Jazz orkestra OSRH-a. Šira javnost upoznala ga je kroz iznimno gledanu i nagrađivanu HRT-ovu emisiju "A strana" , a ipak ono po čemu je najprepoznatljiviji su njegove autorske pjesme. Prvi singl, pjesmu "Visine", za koju je napisao tekst i glazbu postala je megahit na Youtubeu u Hrvatskoj s preko 5 milijuna pregleda, dok je idući singl brza, pop-funk pjesma "Praviš me ludim" osvojila radijske postaje diljem Hrvatske.
Tridesetogodišnji Matija Cvek glazbenik je kojega i kritika i publika s pravom nazivaju jednim od najboljih domaćih mladih izvođača. A potvrda tomu je i činjenica da je jedan od rijetkih hrvatskih glazbenika koji se plasirao na Billboardovu ljestvicu. Taj uspjeh postigao je zajedno s riječkom glazbenicom Eni Jurišić (30) i pjesmom "Trebaš li me" koja je, iako je izišla prije više od godinu dana, i dalje na vrhu top-ljestvica. Na nedavno održanom jubilarnom 30. Porinu pjesma je dobila nagradu u prestižnoj kategoriji Pjesma godine, Najbolja vokalna suradnja i Najbolji video broj. Za svoj prvijenac ponio je prošle godine prve Porin nagrade i to za Najbolji album pop glazbe.
Posebno jaka konkurencija bila je u kategoriji Najbolja muška vokalna izvedba, a Matiji Cveku je pripao i taj kipić za pjesmu „Ptice“.

Ulaz besplatan!

 

FOTO: Mislav Žabarović

 

10:00 - 20:00 h

BUVLJAKUŠE
Humanitarni buvljak za liječenje malog Noe Kokanovića

U parku Franje Tuđmana cijeli dan organizirana je humanitarno prodajni sajam velikogoričkih Buvljakuša, humanitarne udruge iza koje stoje tri žene. Buvljakuše su hrabre, odvažne i uporne. Na platou parka bit će smješteni razni izlagači, prodavači finih domaćih kolača, slatkog, slanog, robe, a sav prihod ide za liječenje našeg malog sugrađana, Noe Kokanovića. Akcija će trajati sve do navečer, dok se sve ne proda. U prvom dijelu dana organiziran je zabavno-scenski program i prodaja, a popodne vas čeka i humanitarna modna revija, tombola te glazbeni gosti iznenađenja.

Program

KLAPA LEGGERO – NAŠIH 10 GODINA

KLAPA LEGGERO – NAŠIH 10 GODINA

26.06.2024.

Crkva sv. Petra i Pavla KLAPA LEGGERO – NAŠIH 10 GODINA Klapa Leggero djeluje 10 godina. Osnovana je kao muški vokalni...

više