Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

TJEDAN BAJKI U POUVG-u

Kako bi našim najmlađima drugi dio zimskih praznika učinili veselijim, Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira novu manifestaciju „Tjedan bajki“. Od 20. do 25. veljače vodimo vas u čarobni svijet bajki. Maštovit, tajnovit i začaran tjedan donosi kazališne predstave, zanimljive bajkaonice, radionice i pričaonice bajki te ekranizacije klasičnih bajki na velikom platnu.

Gostujuća kazališta u Dvoranu Gorica dolaze s ponajboljim kazališnim adaptacijama klasičnih bajki. Naš rado viđen gost, Teatar Naranča iz Pule otvara Tjedan bajki u ponedjeljak, 20. 2., u 16 sati s klasikom „Ljepotica i zvijer“. U isto vrijeme, u srijedu 22. 2. na pozornici Dvorane Gorica jednu od najljepših bajki braće Grimm „Tri praščića“ donosi nam Zagrebačko kazalište lutaka dok Lutkarska scena Ivana Brlić- Mažuranić stiže s  predstavom „Mačak u čizmama“. U subotu 25. 2., u 16 sati ne propustite njihovu kazališnu adaptaciju jedne od najljepših bajki za djecu o mudrom mačku.

Kino Gorica pobrinut će se za ekranizacije klasičnih bajki uz koje su odrastale brojne generacije. Cilj prikazivanja takvih animiranih filmova na kino platnu jest upoznati djecu i mlade s klasičnim bajkama i predstaviti im 'stariju' produkciju te vizualizaciju bajki koje će zasigurno i njihove roditelje ponovno vratiti, barem na kratko, u djetinjstvo.

Kako nastaju bajke, što se događa s likovima, na koji sve način se mogu interpretirati bajke, od „kazališta sjena“, izrade lutaka i mini paravana – scene do interaktivnih pričaonica, malim kreativcima i svima kojima ne nedostaje mašte, otkrit će voditeljice Dramskog studija POUVG-a. U utorak, 23. 2. i četvrtak 23. 2. u 13 sati svi zainteresirani mogu doći u Izložbeni prostor POUVG-a i sudjelovati u RADIONICI I PRIČAONICI BAJKI.

Dovedite svoje najmlađe jer su bajke nezaobilazne u njihovom odrastanju! Prepustite se i vi čaroliji i snazi bajki te se vratite na trenutak u djetinjstvo. Čekamo vas!

Promotivna cijena za kazališne predstave: 3,40 EUR/25,62 kn

Promotivna cijena animiranih filmova: 2 EUR/15,07 kn

Radionice i pričaonice bajki su besplatne.

 

PROGRAM:

Ponedjeljak, 20. 2.

16:00 h

Dvorana Gorica

LJEPOTICA I ZVIJER

Teatar Naranča
Uzrast: 4+

 

Utorak, 21. 2.

13:00 h

Izložbeni prostor POUVG

PRIČAONICA BAJKI

Voditeljice: Sandra Toplek Ban, Gabrijela Špehar i Marijana Vlahović


16:00 h

Kino Gorica

TRNORUŽICA


Srijeda, 22. 2.

16:00 h

TRI PRAŠČIĆA

Zagrebačko kazalište lutaka
Uzrast: 3+

 

Četvrtak, 23. 2.

13:00 h

Izložbeni prostor POUVG

RADIONICA BAJKI

Voditeljice: Sandra Toplek Ban, Gabrijela Špehar i Marijana Vlahović


16:00 h

Kino Gorica

PRINCEZA I ŽABAC

 

Subota, 25. 2.

16:00 h

MAČAK U ČIZMAMA

IBM
Uzrast: 3+