Pučko otvoreno učilište
Velika Gorica

TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA I EUROPSKI DAN JEZIKA

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 26. rujna do 2. listopada, organizira Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Svrha cjeloživotnog obrazovanja i učenja sastoji se u činjenici da je ono potrebno svim naraštajima kako bi odgovorili izazovima na tržištu rada i samim time unaprijedili kvalitetu života. U skladu s tim POUVG, osim što nudi niz pogodnosti za umirovljenike i osobe treće životne dobi, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja i znanosti provodi programe osposobljavanja i usavršavanja odraslih te tečajeve i radionice za djecu.

Prvi dan ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja poklapa se i s Europskim danom jezika. Europski dan jezika (EDL) obilježava se 26. rujna svake godine kako bi se na taj dan građani prisjetili važnosti učenja jezika u cijeloj Europi. Svrha obilježavanja ovog dana je jačanje svijesti o raznolikosti jezika u Europi, promicanje kulturne i jezične raznolikosti te poticanje ljudi svih dobi na učenje jezika.

U sklopu ovogodišnje kampanje Tjedna cjeloživotnog učenja i Europskog dana jezika POUVG je pripremio besplatne radionice prema sljedećem rasporedu:

 


RADIONICA

TERMIN OPIS
OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG DANA JEZIKA

 

26. 9. 
PONEDJELJAK

 13:15 

U suradnji s velikogoričkom OŠ Jurja Habdelića i prof. Andrejom Car POUVG organizira radionice na stranim jezicima, za učenike 8. razreda. U sklopu prigodnih edukativnih radionica, kroz nagradne kvizove i zabavne igre djeca će usavršiti engleski, njemački, talijanski španjolski i ukrajinski jezik koji će uskoro postati dio europske jezične obitelji.

ISTRAŽIVAČI MORA I OCEANA –ZNANSTVENA RADIONICA

29. 9. 
ČETVRTAK

 18:30 

Uzrast: 6 - 11 god

Kroz priču "Uljez u naselju Posidonija" družit ćemo se s morskim konjicima, koraljima, puževima i naučiti kako im možemo pomoći u zaštiti mora i morskih stvorenja. Radionica je usmjerena na teme zaštite mora i oceana kao i životinja koje u njima žive. Putovat ćemo kroz vrijeme i upoznati izumrle životinje koje su nastanjivale mora u prošlosti, a posebno ćemo se posvetiti upoznavanju ugroženih vrsta koje žive u Jadranu.

JESENSKA KUHINJICA

 

1. 10.
SUBOTA

 10:00 

Uzrast: 7 - 9 god
Trajanje: 2 školska sata
Cilj: Potaknuti kod djece interes za pripremu i konzumiranje svježih i zdravih namirnica.

Djeca će na zanimljiv način naučiti kako napraviti zdravu jesensku salatu punu vitamina te čarobni desert koji se brzo napravi i još brže pojede.
Ovakav tip radionice kod djece potiče razvoj pozitivne slike o sebi, samostalnost, timski rad, potiče djecu na otkrivanje novih okusa, ali i kreativnost prilikom pripreme slanih i slatkih jela.

 

  

Info i prijave: 01 6259 806, 098 316 419, obrazovanje@pouvg.hr